Τουμπάρισε το Kia Seltos βάζοντας λάθος ταχύτητα [video]

Τουμπάρισε το Kia Seltos βάζοντας λάθος ταχύτητα [video]

Η σύγχυση ανάμεσα στο D και στo R προκαλεί κάποιους φόβους ή ακόμα και ατυχήματα στα αυτόματα κιβώτια. Aπόδειξη αυτό το Kia Seltos που έκανε κωλοτούμπα σε παραλία της Αυστραλίας.

Kia Seltos

Η νεαρή Αυστραλή οδηγός του Kia Seltos θα θυμάται αυτή την περιπέτεια για πολύ καιρό. 

Η 33χρονη νέος οδηγός μπέρδεψε το D και τo R στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων του πρόσφατα ανανεωμένου crossover πόλης Kia Seltos με αποτέλεσμα να το τουμπάρει. Και μάλιστα σε τέτοιο σημείο που διασύρθηκε τρόπον τινά, καθώς το συμβάν έγινε σε μια πολυσύχναστη παραλία του Sydney. Και η τούμπα ήταν αρκούντως εντυπωσιακή για να απασχολήσει τους παρισταμένους που απαθανάτισαν το συμβάν με φωτογραφίες και video, δίνοντας ένα ακόμα θέμα στο web και στα social media. 

Φαίνεται ότι οι οδηγοί των Kia Seltos είναι επιρρεπείς στο να τα κάνουν μαντάρα με το αυτόματο κιβώτιο. Πριν από τέσσερα χρόνια είχαμε καταγράψει άλλο ένα παρόμοιο συμβάν, αυτή τη φορά στην Ινδία

Kia Seltos

Οι συνάδελφοί μας από την τοπική έκδοση 7News Australia δημοσιεύουν αποσπάσματα από την κάμερα παρακολούθησης βίντεο του πάρκινγκ της περιοχής στο YouTube. Στις εικόνες, το crossover προχωρά αρχικά πάνω στο γρασίδι πριν συναντήσει παρακάτω την άμμο και έρθουν τα πάνω κάτω. 

Ευτυχώς περισσότερη ήταν η τρομάρα παρά το κακό, καθώς δεν υπήρχαν λουόμενοι σε αυτό το τμήμα της παραλίας τη στιγμή του συμβάντος. Οι τελευταίοι λουόμενοι σε εκείνη την τοποθεσία είχαν αποχωρήσει λίγα μόλις λεπτά πριν από το «ακροβατικό».

Η ίδια οδηγός τη σκαπουλάρισε με μερικές γρατζουνιές, ενώ η 55χρονη συνοδηγός της δεν είχε ούτε μια αμυχή. Το ανανεωμένο Kia Seltos, ωστόσο, δεν θα ξαναβγεί στον δρόμο πριν υποστεί μια γενναία επισκευή που θα στοιχίσει κάμποσες χιλιάδες αυστραλέζικα δολάρια.

Υπενθυμίζουμε ότι Kia Seltos που δεν εισάγεται στη Γηραιά Ήπειρο βρίσκεται στο εξωτερικό ανάμεσα στο μικρό και άγνωστό μας Sonet και το πολύ γνωστό μας Niro. Και βασίζεται στην πλατφόρμα K2 που χρησιμοποιούν το προηγούμενο Hyundai Kona και το Hyundai Bayon

Το Kia Seltos διαθέτει επίσης για λιγότερο από 24.000 ευρώ, βενζινοκινητήρα 115 ίππων, 6τάχυτο αυτόματο ή χειροκίνητο σασμάν, φώτα LED, δερμάτινες επενδύσεις, σύστημα infotainment που εμφανίζεται σε οθόνη οκτώ ιντσών και πορτμπαγκάζ 433 λίτρων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube