Το Tesla των $25.000 θα φτιάχνεται στην Κίνα

Το Tesla των $25.000 θα φτιάχνεται στην Κίνα

Γιατί η Tesla αναζητά σχεδιαστές αποκλειστικά για το κέντρο σχεδιασμοί στην Κίνα – Τι είχε πει σε ανύποπτο χρόνο ο Elon Musk. 

Η Tesla  αναζητά έναν διευθυντή σχεδιασμού στην Κίνα, ως μέρος ενός γενικότερου σχεδίου που την θέλει να ανοίγει ένα στούντιο "πλήρους λειτουργίας" στη Σαγκάη ή το Πεκίνο για να σχεδιάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσαρμοσμένα στις προτιμήσεις των Κινέζων καταναλωτών.

Οι υπεύθυνοι ανθρώπινου δυναμικού της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ψάχνουν για «διπολιτισμικούς» υποψηφίους με 20 ή περισσότερα χρόνια εμπειρίας που είναι εξοικειωμένοι με τα κινέζικα γούστα και που θα μπορούν να γεφυρώσουν τα κενά μεταξύ της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

tesla

Ορισμένοι υποψήφιοι έχουν ήδη περάσει από το μικροσκόπιο του επικεφαλής του παγκόσμιου σχεδιασμού της Tesla, Franz von Holzhausen, σύμφωνα με πηγές που έχουν μιλήσει στο πρακτορείο Reuters και οι οποίες κρατούν την ανωνυμία τους λόγω της ευαισθησίας και του εμπιστευτικού χαρακτήρα του θέματος.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο και η μεγαλύτερη για όλα τα ηλεκτρικά οχήματα με όγκο πωλήσεων που αναμένεται να φθάσει περίπου 1,5 εκατομμύρια οχήματα εφέτος, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων LMC Automotive. Είναι επίσης η Νο.2 αγορά της Tesla μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

tsla

Τα σχέδια της αυτοκινητοβιομηχανίας για το στούντιο σχεδιασμού δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως και οι πηγές πιστεύουν ότι η Tesla πιθανότατα θα περιμένει πρώτα να αναλάβει καθήκοντα στον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν για να αποσαφηνιστεί αν η ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας θα εκτονωθεί. 

Ωστόσο, τις κινήσεις της Tesla και τα σχέδιά της για την Κίνα είχε προαναγγείλει ο Elon Musk στις αρχές του περασμένου έτους, όταν είχε πως πως έβλεπε πολύ θετικά τη δημιουργία ενός κέντρου σχεδιασμού και μηχανικής στην Κίνα για να σχεδιάσουμε πραγματικά ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο εκεί, όχι μόνον για την τοπική αλλά και την παγκόσμια αγορά.

musk

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Reuters, είναι πολύ πιθανό το νέο μοντέλο «ειδικά για την Κίνα» να είναι ο προάγγελος ενός παγκόσμιου νέου μοντέλου χαμηλού κόστους. Πρόκειται για άλλα λόγια για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο κόστους $ 25.000 δολαρίων στο οποίο αναφέρθηκε ο Musk στην εκδήλωση «Battery Day» τον Σεπτέμβριο, όταν είπε ότι η Tesla σκέφτεται να φέρει αυτό το μοντέλο στην αγορά σε τρία περίπου χρόνια.

Ο Musk είπε ότι η Tesla ήταν πεπεισμένη ότι θα μπορούσε να χτυπήσει την αγορά με ένα «πολύ συναρπαστικό ηλεκτρικό όχημα $25.000 που θα είναι επίσης πλήρως αυτόνομο».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube