To Tesla Cybertuck ενεπλάκη στο πρώτο του ατύχημα

To Tesla Cybertuck ενεπλάκη στο πρώτο του ατύχημα

Το Tesla Cybertruck μετά από 40 κύματα βρίσκεται πλέον στην κυκλοφορία εδώ και περίπου ένα μήνα, αποτελώντας μία από τις πιο σημαντικές αφίξεις του 2023. Η εμπλοκή του στο πρώτο ατύχημα είναι γεγονός.

Tesla Cybertuck crash

Το περιστατικό σημειώθηκε στο San Jose, με την ευθύνη πάντως να μην βαραίνει τον οδηγό του Tesla Cybertruck. Το ευτύχημα είναι πως όλοι οι εμπλεκόμενοι χαίρουν άκρας υγείας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Tesla Cybertuck κινείτο κανονικά στo ρεύμα του, όταν ξαφνικά μία Toyota Corolla εξετράπη από την πορεία της και αφού παραβίασε την διπλή κίτρινη διαχωριστική γραμμή και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το αμερικανικό pick-up.

Από την σύγκρουση ανάμεσα στο Tesla Cybertruck και την Toyota Corolla ευτυχώς δεν υπήρξαν σοβαροί τραυμαρισμοί

 

Όπως προείπαμε, το σημαντικότερο όλων είναι το γεγονός ότι όλοι επιβάτες βγήκαν από τα αυτοκίνητά τους με μικροεκδορές. Στα των αυτοκινήτων τώρα, το Cybertuck υπέστη μερικές επιφανειακές γρατζουνιές (άνοιξε και ο πλευρικός αερόσακος), με τις ζημίες στο ιαπωνικό χάτσμπακ να είναι σημαντικά μεγαλύτερες.

 

The drivers side of the crashed CT
byu/Brian1961Silver incybertruck

 

Θυμίζουμε πως το περασμένο διάστημα είχαν διατυπωθεί ανησυχίες γύρω από την ασφάλεια του νέου μοντέλου της αμερικανικής εταιρείας. Κι αυτό διότι λόγω του ανοξείδωτου χάλυβα που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του, πιθανότατα δεν αποδεικνύεται ασφαλές για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, σε περίπτωση σύγκρουσης μαζί του.

Ο Elon Musk είχε προηγουμένως υποστηρίξει τα πλεονεκτήματα ασφαλείας του Cybertruck λόγω του χαμηλού κέντρου βάρους του, ενώ εκφράστηκαν ανησυχίες για την ασφάλειά του σε μετωπικές συγκρούσεις. Παρά ταύτα όμως, ακόμη δεν έχουν διεξαχθεί ανεξάρτητες αξιολογήσεις ασφαλείας.

 

Head on today on CA-17
byu/boddhya incybertruck

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube