Τερματίζεται η παραγωγή του MINI Paceman μέσα στο 2016

Τερματίζεται η παραγωγή του MINI Paceman μέσα στο 2016

Ήταν γνωστό σαν είδηση αλλά τώρα έγινε συγκεκριμένο. Το Paceman θα πάψει να παράγεται και η γραμμή παραγωγής του θα χρησιμοποιηθεί για τη νέα 5άρα.

Το ξέραμε από το τέλος του 2014 ότι το MINI Paceman, ένα από τα πιο ιδιαίτερα μοντέλα της αγοράς, δε θα έχει συνέχεια.

Παρότι η οδηγική δυναμική του ήταν μοναδική για ένα ψηλό αυτοκίνητο, οι πωλήσεις του 3θυρου σπορ crossover δεν έφτασαν ποτέ εκεί που προέβλεπε το αρχικό πλάνο. Οπότε η απόφαση ήταν λίγο-πολύ λογική, όπως άλλωστε και έγινε και με τα MINI Coupe και Roadster.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: MINI Cooper S Paceman

Συν τοις άλλοις, η παραγωγή του (όπως και του Countryman) γινόταν στο εργοστάσιο της BMW στο Graz της Αυστρίας, στο οποίο από το 2017 θα ξεκινήσει η παραγωγή της νέας 5άρας.

Η MINI, έχει πλέον αποφασίσει πως από εδώ και πέρα η γκάμα της θα διαθέτει πιο «ώριμα» μοντέλα σε αντίθεση με τα πρώτα της σύγχρονης εποχής της, τα οποία είχαν αμιγώς νεανικό χαρακτήρα.

Στο εξής λοιπόν, θα υπάρχει σίγουρα το κλασικό χάτσμπακ μοντέλο σε 3θυρη και 5θυρη έκδοση, το Cabrio, το Clubman και το επερχόμενο νέο Countryman. Το πέμπτο μοντέλο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ένα μικρομεσαίο σεντάν με κουπέ γραμμή που θα προορίζεται περισσότερο για την αγορά των ΗΠΑ και της Κίνας.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube