To νέο MINI Countryman είναι σχεδόν έτοιμο

To νέο MINI Countryman είναι σχεδόν έτοιμο

Το νέο MINI Countryman εντοπίστηκε σε δοκιμές, στην τελική σχεδόν μορφή του.

Κατάσκοποι εντόπισαν το MINI Countryman του 2017 σε δοκιμές ρυμούλκησης τρέιλερ, σε ορεινή διαδρομή στη Δ. Ευρώπη.

Το ελαφρύ καμουφλάζ, και αυτό όχι σε όλο το αμάξωμα, αλλά στις λεπτομέρειες της μάσκας, στα μαρσπιέ και στην ουρά, δείχνει ότι το αυτοκίνητο είναι στο τελικό στάδιο εξέλιξης, ουσιαστικά έτοιμο για παραγωγή. Ακόμη και τα φώτα είναι κανονικά, αντίθετα με τα πρόχειρα που χρησιμοποιούνται στα πρωτότυτυπα δοκιμών εξέλιξης.   

Η χρήση του καμουφλάζ ουσιαστικά υποδεικνύει τα σημεία που πρέπει να κοιτάξουμε για τις σχεδιαστικές αλλαγές. Όπως συνηθίζεται με τα αυτοκίνητα της MINI θα είναι μικρές. Ή μάλλον είναι μεγάλες, αφού αυξάνονται οι διαστάσεις και κανένα πάνελ του αμαξώματος δεν είναι ίδιο, αλλά από τη στιγμή που διατηρούνται τα ρετρό στοιχεία ως συνδετικός κρίκος με τις ρίζες της μάρκας, δηλαδή το σχήμα των φώτων και η μάσκα, δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο για εκπλήξεις στο εμπρός μέρος.

Πάντως η γρίλια της μάσκας είναι διαφορετική, όπως και ο προφυλακτήρας, ειδικά στο χαμηλότερο τμήμα του, με νέους αεραγωγούς και ένα πολύ μικρό εμπρός σπόιλερ. Αρκετά διαφορετικά είναι και τα πίσω φώτα, ενώ παρατηρούμε και μια διακριτική αεροτομή στην κορυφή της πίσω πόρτας. Η φαρδύτερη πίσω κολόνα και το μεγάλο τρίτο κρύσταλλο μας, σε συνδυασμό με τη γραμμή την ίσια γραμμή της οροφής μας επιτρέπει να υποθέσουμε ότι θα έχει σημαντικά μεγαλύτερο και πιο πρακτικό χώρο αποσκευών, αλλά και περισσότερο χώρο για το κεφάλι των πίσω επιβατών. Περισσότερες φωτογραφίες, με εικόνες από κάθε σχεδιαστική λεπτομέρεια του πρωτοτύπου θα βρείτε στο autoevolution.com

Θυμίζουμε ότι ενό το MINI Hatchback πατά σε νέα πλατφόρμα και εξοπλίζεται με νέα γενιά κινητήρων 1.5 και 2.0 λίτρων, το Countryman και το Paceman βασίζονται στην παλαιότερη πλατφόρμα, με κινητήρες 1.6 λίτρων. Το νέο MINI Countryman θα κάνει ντεμπούτο προς το τέλος του χρόνου.   



Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube