Στρατηγική εξηλεκτρισμού της Volvo

Στρατηγική εξηλεκτρισμού της Volvo

H Volvo προσδοκά σε δύο χρόνια το 10% των παγκόσμιων πωλήσεών της να είναι plug-in hybrids, ενώ ετοιμάζει και αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, αντίπαλο του Tesla Model X.

Η εμπορική και επικοινωνιακή επιτυχία της Tesla έχει ωθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία να ακολουθήσει το παράδειγμα της αμερικανικής εταιρείας. Έτσι, όλο και περισσότεροι κατασκευαστές ανακοινώνουν πλήρως και αποκλειστικά ηλεκτροκινούμενα μοντέλα, με τελευταίον εξ αυτών τη Volvo.

H σουηδική εταιρεία, που πρόσφατα αποκάλυψε τη νέα στρατηγική της που περιλαμβάνει την παρουσίαση επαναφορτιζόμενων υβριδικών μοντέλων σε όλη της την γκάμα, ενσωμάτωσε στον προγραμματισμό της και ένα αμιγώς ηλεκτροκινούμενο μοντέλο. Αυτό το τελευταίο, η Volvo διατείνεται ότι θα έχει αυτονομία 520 km, θα διαθέτει ταχυφόρτιση και κορυφαίες επιδόσεις στο δρόμο. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo πιθανότατα θα είναι ένα SUV, καθώς οι Σουηδοί περισσότερο νοιάζονται να αντιμετωπίσουν πρωτίστως το Tesla Model X, αλλά και το επερχόμενο Audi Q6 e-tron.

Τα μοντέλα που κατά προτεραιότητα θα επωφεληθούν από τη νέα στρατηγική της Volvo θα είναι οι επαναφορτιζόμενες εκδόσεις του νέου S90 και του S60, μοντέλων που βασίζονται στην πλατφόρμα Scalable Product Architecture (SPA) που πατά και το νέο XC90.

H Volvo, που ήδη διαθέτει στην αγορά το XC90 T8 Twin Engine που οδηγήσαμε και το οποίο συνδυάζει τη μεγάλη ισχύ των 409 PS με τις χαμηλές εκπομπές CO2 που περιορίζονται στα 49 g/km, επιβεβαίωσε ότι θα διευρύνει την γκάμα των επαναφορτιζόμενων υβριδικών μοντέλων της, παρουσιάζοντας προσθιοκίνητες εκδόσεις Twin Engine. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνεται το ήδη υπό εξέλιξη νέο V40 που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα Compact Modular Architecture (CMA). Αρχιτεκτονική που σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει και επαναφορτιζόμενους και αμιγώς ηλεκτρικούς συνδυασμούς. 

«Πιστεύουμε ότι ήρθε πλέον η ώρα για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα να περάσουν από την εξεζητημένη στην καθημερινή τεχνολογία», είπε ο Håkan Samuelsson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars. «Έχουμε την πεποίθηση ότι σε δύο χρόνια από τώρα, το 10% των παγκόσμιων πωλήσεων της Volvo θα έχουν δυνατότητα και ηλεκτρικής κίνησης». 

[Πηγή: Volvo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube