Διαρροή φωτογραφιών του νέου Volvo S90 μέσω… μοντέλου

Διαρροή φωτογραφιών του νέου Volvo S90 μέσω… μοντέλου

Ένα μοντελάκι δείχνει πώς θα είναι ο αντικαταστάτης του μεγάλου Volvo S80, που θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2016.

Οι φωτογραφίες διέρρευσαν στο διαδίκτυο μήνες πριν την παρουσίαση του S90, που κατά τη Volvo θα είναι «πολύ πιο ξεχωριστό από το XC90» για να ανταγωνίζεται κορυφαία μοντέλα της BMW, Mercedes-Benz, Audi και Jaguar.

Οι εικόνες, που πρωτοαναρτήθηκαν σε ένα ιαπωνικό site για μοντελάκια, φαίνεται να δείχνουν την έκδοση παραγωγής του κορυφαίου σεντάν της Volvo.

Όταν ρωτήθηκε από το «αδελφό» μας AUTOCAR, η Volvo αρνήθηκε τη γνησιότητα του μοντέλου, όμως παραδέχτηκε ότι είναι κοινή πρακτική να παραγγέλνουν μοντελάκια υπό κλίμακα για να τα δίνουν ως δώρα στο λανσάρισμα ενός νέου μοντέλου.


Αν οι εικόνες αυτές αποδειχτούν γνήσιες, θα είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες που ένα νέο μοντέλο αποκαλύπτεται πρόωρα μέσω ενός μοντέλου υπό κλίμακα. Τον περασμένο μήνα, το πολυαναμενόμενο SUV της Bentley, το Bentayga, αποκαλύφθηκε πρόωρα αφού διέρρευσε ένα μοντελάκι που προορίζεται για πελάτες VIP της μάρκας.

Το S90 είναι ο αντικαταστάτης του γερασμένου S80 και δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία καθώς και τεχνολογία από το νέο Volvo XC90 της δεύτερης γενιάς, φιλοδοξώντας να κλέψει πελάτες από το Audi A6, την BMW 5 Series και τη Mercedes-Benz E-Class.

Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι το S90 είναι επηρεασμένο σχεδιαστικά από το Volvo Concept Coupe (κάτω), αλλά έχει τη μορφή πεντάθυρου σεντάν. Μια έκδοση στέισον, με το όνομα V90, θα παρουσιαστεί λίγο αργότερα.

Τα Volvo S90 και V90 αναμένεται να έχουν τα ίδια κινητήρια συστήματα με το XC90, που περιλαμβάνουν 2λιτρους ντίζελ D4 και D5 καθώς και το επαναφορτιζόμενο «διπλομήχανο» (Twin Engine) υβριδικό Τ8 των 400 ίππων.

«Το S90 δείχνει ξεκάθαρα τη μεταμόρφωση της φίρμας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα εκπλαγεί όταν το δει ακόμα περισσότερο απ’ ό,τι με το XC90. Κάνει μεγάλη εντύπωση, είναι ένα αυτοκίνητο που τραβάει το μάτι. Η σχεδίαση και οι διαστάσεις του το κάνουν να δείχνει πολύ πιο premium από το S80, το εσωτερικό είναι μια εξελιγμένη έκδοση του XC90 αλλά ένα σκαλί πιο πάνω, και έχει έναν ξεχωριστό αέρα».

Η κατηγορία των μεγάλων πολυτελών σεντάν γενικά συρρικνώνεται, αλλά η Volvo ελπίζει σε καλές πωλήσεις στην Κίνα και τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube