Ηλεκτρικό Audi Q6 e-tron το 2018

Ηλεκτρικό Audi Q6 e-tron το 2018

Η Audi θα παρουσιάσει στην έκθεση της Φρανκφούρτης την πρωτότυπη έκδοση του ηλεκτρικού SUV Q6, το οποίο θα λανσαριστεί στην αγορά το 2018.

Η Audi έχει επιβεβαιώσει από καιρό την εξέλιξη ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV, το οποίο θα ονομάσει Q6, και στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο θα μας δείξει ένα πρώτο δείγμα γραφής του μοντέλου, με την παρουσίαση του Q6 e-tron Concept.

Όπως φαίνεται και από τις πρώτες φωτογραφίες του πρωτότυπου που διέρρευσαν, το Q6 e-tron είναι προσανατολισμένο σε έναν πιο «δυναμικό» σχεδιασμό και παραπέμπει περισσότερο σε κουπέ SUV, όπως η X6 της BMW.

Η Audi κράτα μυστικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου της, αλλά οι διαθέσιμες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από το εσωτερικό του γερμανικού ομίλου αναφέρουν ότι το Q6 e-tron θα βασίζεται σε μια νέα παραλλαγή της πλατφόρμας MLB και θα εφοδιάζεται με τρία ηλεκτρομοτέρ και μπαταρία 90 kWh. Η ισχύς του νέου SUV θα ξεπέρνα τα 500 PS και η ροπή του τα 71 kgm.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του πρώτου ηλεκτροκίνητου SUV της Audi αναμένεται να είναι η αυτονομία του, με την γερμανική φίρμα να έχει θέσει ως μίνιμουμ στόχο τα 500 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube