Στο σφυρί η πανέμορφη Ferrari F50 του Rod Stewart

Στο σφυρί η πανέμορφη Ferrari F50 του Rod Stewart

O Rod Stewart φημίζεται για την πλούσια αυτοκινητική συλλογή του. Αυτή τη φορά ήρθε η ώρα να πουλήσει την κατακόκκινη Ferrari F50 του.

Το 1995, το Maranello κατασκεύασε την Ferrari F50, ένα αυτοκίνητο που ακόμα δημιουργεί συγκινήσεις και προκαλεί θαυμασμό.

Ένα από τα ομολογουμένως λίγα αυτοκίνητα που βγήκαν από το εργοστάσιο πέρασε στα χέρια του αστέρα της μουσικής, Rod Stewart. Αυτή τη στιγμή όμως, αυτή η σπάνια Ferrari ψάχνει τον νέο της ιδιοκτήτη, μέσω του Collecting Cars.

O Stewart είναι γνωστός για την αγάπη για τα γρήγορα και σπάνια σούπερκαρ. Για αυτό και παρέλαβε την F50 ολοκαίνουρια. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 1996, για να φτάσει στο γκαράζ του βρετανού αστέρα περίπου έναν χρόνο αργότερα, τον Ιούλιο του 1997. Από τότε, έχει αλλάξει έξι ιδιοκτήτες, με τον τελευταίο να την έχει στην κατοχή του εδώ και τρία χρόνια.

Σύμφωνα με όσα λένε οι ειδικοί, η τιμή πώλησης της Ferrari F50 του Rod Stewart μπορεί να αγγίξει τα 3 εκατομμύρια ευρώ

Ferrari F50

To αυτοκίνητο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας διανύσει μόλις 17.700 km. Σίγουρα αυτό δεν μας προκαλεί εντύπωση, μιας και στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι ιδιοκτήτες τέτοιων κομψοτεχνημάτων τα προσέχουν ως κόρη οφθαλμού.

Τον περασμένο Αύγουστο, η Ferrari F50 του Stewart πέρασε από την ετήσια συντήρησή της, όπου και αντικαταστάθηκε ο συμπλέκτης της. Όλα τα μέρη της καλλίγραμμης Ιταλίδας είναι αυθεντικά, όπως άλλωστε αποδεικνύεται από το πιστοποιητικό Ferrari Classiche, που αποκτήθηκε το 2014.

Κάτω από το καπό της επομένως, υπάρχει ο συγκλονιστικός, ατμοσφαιρικός V12 των 4,7 lt. Ο κινητήρας αυτός αποδίδει 519 PS, με την κίνηση να περνάει στους τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων.

Ferrari F50

Ο επόμενος (τυχερός) ιδιοκτήτης της, πέρα από το αυτοκίνητο, θα λάβει τον κόκκινο φάκελο από το τμήμα Ferrari Classiche, τα αυθεντικά έγγραφα που συνδέουν την εν λόγω Ferrari με τον Rod Stewart, καθώς επίσης και άλλα καλούδια, όπως την σκληρή οροφή, τις ειδικές θήκες για βαλίτσες, ένα ζευγάρι αγωνιστικά παπούτσια F50 και δύο κλειδιά.

Μέχρι τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, η υψηλότερη προσφορά που έχει καταγραφεί, φτάνει τις 2,4 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας ή τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ αν προτιμάτε. Αναλυτές πάντως εκτιμούν ότι η τελική της τιμή μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube