Αγοράζεις Ferrari και πληρώνεις με κρυπτονομίσματα!

Αγοράζεις Ferrari και πληρώνεις με κρυπτονομίσματα!

Τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότεροι πελάτες της Ferrari είχαν διατυπώσει το αίτημά τους προς την ιταλική φίρμα, προκειμένου να μπορούν να πληρώνουν με κρυπτονομίσματα.

Ferrari SF90 Stradale

Η Ferrari λοιπόν όχι μόνο έκανε δεκτό το αίτημά τους, αλλά εκτός από την αγορά της Αμερικής, είναι έτοιμη να δεχτεί τον συγκεκριμένο τρόπο πληρωμής και στην Ευρώπη.

O εμπορικός διευθυντής του Μαρανέλλο, Ενρίκο Γκαλιέρα μέσω Reuters έκανε γνωστή την πρόθεση της Ferrari να δέχεται στο εξής στην Αμερική πληρωμές σε κρυπτονομίσματα για τα κομψοτεχνήματά της. Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτό, καθώς αποκάλυψε την πρόθεση των Ιταλών να περάσουν αυτόν το τρόπο πληρωμής και στην Ευρώπη.

Θέλεις Ferrari αλλά δεν σου φτάνουν τα λεφτά; Μπορείς να την αγοράσεις με κρυπτονομίσματα!

Ferrari 296 gtb

Η Ιταλική εταιρεία την περασμένη χρονιά πούλησε κάτι περισσότερο από 13.000 αυτοκίνητα, με τις τιμές να κυμαίνονται μεταξύ των €200.000 και των δύο εκατομμυρίων ευρώ, έχει στα άμεσα σχέδιά της να επεκτείνει μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2024 και στη Γηραιά Ήπειρο το πρόγραμμά της για αγορές αυτοκινήτων με κρυπτονομίσματα.

Η πλειοψηφία των εταιρειών blue-chips έχει παραμείνει μακριά από τα κρυπτονομίσματα, καθώς η αστάθεια του bitcoin και παρεμφερών νομισμάτων τα καθιστά μη πρακτικά για το εμπόριο. Οι ετερόκλητες κανονιστικές ρυθμίσεις και η χρήση μεγάλων ποσοτήτων ενέργειας έχουν επίσης εμποδίσει τη διάδοση των κρυπτονομισμάτων ως μέσου πληρωμής.  

Στις εταιρείες αυτές περιλαμβάνεται και η Tesla, η οποία δέχεται πληρωμές σε bitcoin εδώ από το 2021. O Elon Musk σταμάτησε αυτού του είδους τις πληρωμές, εξαιτίας των ανησυχιών του για το περιβάλλον.

Ferrari 296 gtb

Ο Γκαλιέρα δήλωσε στο Reuters ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν κάνει προσπάθειες να μειώσουν το ανθρακικό αποτύπωμά τους μέσω της εισαγωγής νέου λογισμικού και μεγαλύτερης χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

«Ο στόχος μας να έχουμε φθάσει μέχρι το 2030 σε ουδετερότητα άνθρακα κατά μήκος όλης της αλυσίδας μας είναι απολύτως επιβεβαιωμένος», παραδέχτηκε στη συνέντευξή του. Η Ferrari επισήμανε πως πήρε την απόφαση για τα κρυπτονομίσματα ως απάντηση σε αιτήματα από την αγορά και τους αντιπροσώπους, καθώς και από πελάτες της οι οποίοι έχουν επενδύσει σε κρυπτονομίσματα».

«Κάποιοι είναι νεαροί επενδυτές, οι οποίοι οικοδόμησαν τις περιουσίες τους γύρω από κρυπτονομίσματα. Κάποιοι άλλοι είναι πιο παραδοσιακοί επενδυτές, οι οποίοι θέλουν να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους».

Ferrari

Ο Γκαλιέρα δεν είπε πόσα αυτοκίνητα περιμένει η Ferrari ότι θα πουλήσει έναντι κρυπτονομισμάτων. Δήλωσε πως το βιβλίο παραγγελιών της εταιρείας είναι ισχυρό και γεμάτο μέχρι το 2025, όμως θέλει να δοκιμάσει αυτό το επεκτεινόμενο σύμπαν.

«Αυτό θα μας βοηθήσει να συνδεθούμε με ανθρώπους που δεν είναι απαραίτητα πελάτες μας, αλλά θα μπορούσαν να αγοράσουν μια Ferrari», παραδέχτηκε.

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube