Ένα μποτιλιάρισμα γεμάτο Ferrari [video]

Ένα μποτιλιάρισμα γεμάτο Ferrari [video]

Μία από τις εμβληματικότερες εκδηλώσεις της Ferrari, το Ferrari Cavalcade ολοκληρώθηκε και μας χάρισε μαγευτικές εικόνες.

Ferrari Cavalcade

Μπορεί ένα μποτιλιάρισμα να είναι ευχάριστο και όμορφο; Όταν αυτό αποτελείται μόνο από Ferrari τότε σίγουρα η απάντηση είναι ναι.

Το σκηνικό της Τοσκάνης, ειδυλλιακό. Πανέμορφα χωριά, μεσαιωνικά κάστρα και ατελείωτες εκτάσεις αμπελώνων συνθέτουν το σκηνικό στους λόφους μίας από τις ομορφότερες περιοχές ολόκληρης της Ιταλίας. Σε αυτή τη φυσική ομορφιά, έρχεται να προστεθεί και η ομορφιά δεκάδων Ferrari!

To Ferrari Cavalcade δεν είναι μία εκδήλωση όπως όλες οι άλλες. Δεδομένα αποτελεί μία εκδήλωση (αποκλειστικά για μοντέλα της ιταλικής φίρμας), που θέτει ως σκοπό να τιμήσει κλασικά, αλλά και σύγχρονα αυτοκίνητα που φέρουν το σήμα με το καλπάζον αλογάκι. Αυτό όμως που την κάνει μοναδική είναι το γεγονός ότι η ίδια η εταιρεία επιλέγει τα μέλη της εκδήλωσης. Κοινώς, στέλνει προσκλήσεις σε όποιους από τους (δεκάδες χιλιάδες) πελάτες της θέλει.

To να οδηγείς Ferrari στη μαγευτική ύπαιθρο της Τοσκάνης, είναι ίσως η επιτομή της οδηγικής ευτυχίας

Ferrari Cavalcade

Το φετινό Ferrari Cavalcade πραγματοποιήθηκε κατά το πενθήμερο 20-24 Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Τοσκάνης. H φθινοπωρινή εκδήλωση ήταν θεματική και αφορούσε κλασικές Ferrari (Cavalcade Classiche) από όλες της εποχές, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής γραμμένη με χρυσά γράμματα ιστορία της μάρκας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μοντέλα κλασικής ομορφιάς όπως η 166 MM, ένα αυτοκίνητο που συνδέθηκε με την εκπληκτική νίκη των Ιταλών στον αγώνα Mile Miglia το 1949. Το παρόν έδωσαν επίσης η 212 Inter του 1951, αλλά και μία 750 Monza.

To λαμπερό αυτό «μποτιλιάρισμα» συμπλήρωσαν μοντέλα όπως οι 250 GT, 275 GTB4, 275 GTS και 365 Daytona. Ασφαλώς, δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα κομψοτεχνήματα που ακούν στο όνομα F40 (μία τέτοια οδηγούσε και ο εγγονός του αείμνηστου Enzo Ferrari) και F50 (πίσω από το τιμόνι της οποίας βρέθηκε ο αντιπρόεδρος του Ομίλου και γιος του Enzo, Piero Ferrari).

Ferrari Cavalcade

O αντιπρόεδρος της εταιρείας προσήλθε στην εκδήλωση με το δικό του, προσωπικό αυτοκίνητο. Μία Ferrari Purosangue επενδυμένη με την μοναδική βαφή Verde Dora. Σύμφωνα με την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, μόνο 1% όλων των αυτοκινήτων της είναι βαμμένο με πράσινο χρώμα, καθιστώντας την Purosangue (ελληνιστί καθαρόαιμη) του αντιπροέδρου άμεσα αναγνωρίσιμη.

Ferrari Cavalcade

To κλίμα της εκδήλωσης μετέφερε το κανάλι του YouTube με το όνομα Varryx. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του βίντεο δεν είναι λίγες οι φορές που ο βιντεοσκόπος με επιφωνήματα εκδήλωνε τον θαυμασμό του.

Οι συμμετέχοντες του φετινού Cavalcade Classiche πέρασαν τρεις υπέροχες μέρες, στις οποίες απόλαυσαν διαδρομές γύρω από την μοναδική ύπαιθρο της Τοσκάνης. Η πρώτη μέρα, μετά από 250 km οδήγησης, περιλάμβανε μια στάση στο Casole d’Elsa, ένα μεσαιωνικό χωριό κοντά στη Σιένα.

Ferrari Cavalcade

Το ταξίδι συνεχίστηκε μέσα από γραφικούς λόφους της Τοσκάνης, με τη δεύτερη μέρα να περιλαμβάνει περίπου 225 km οδήγησης. Τέλος, οι συμμετέχοντες κινήθηκαν με τις Ferrari τους προς τα Απέννινα Όρη, διασχίζοντας το Passo dell’ Abetone, γνωστό από τους αγώνες Mille Miglia.

Οδήγηση Ferrari σε μαγευτικές διαδρομές της ιταλικής υπαίθρου. Ίσως μιλάμε για τον ορισμό της οδηγικής ευτυχίας. Οι Ιταλοί είναι μανούλες στο να μας χαρίζουν τέτοιες στιγμές.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube