Stellantis: Σχέδιο κοινής ανάπτυξης των Alfa Romeo, DS και Lancia

Stellantis: Σχέδιο κοινής ανάπτυξης των Alfa Romeo, DS και Lancia

Πληροφορίες θέλουν την Tonale να μοιράζεται τους ίδιους κινητήες με το Jeep Renegade.

Μπορεί η Stellantis να μετρά επισήμως μόλις λίγες εβδομάδες ζωής, αλλά έχει ήδη ξεκινήσει να εργάζεται για την αναβίωση της παραμελημένης Lancia.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από την παρουσίαση του τελευταίου facelift της Ypsilon, πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία ξεκίνησε να δουλεύει σε ένα σχέδιο κοινής ανάπτυξης για τις Alfa Romeo, DS και Lancia.

Άλλωστε η εταιρεία που προέκυψε από την συγχώνευση των FCA και PSA, ξεκαθάρισε από την αρχή, ότι το premium κομμάτι τους θα αποτελείται από τις τρεις αυτές μάρκες.

Οι λεπτομέρειες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι περιορισμένες και θέλουν τα μοντέλα από τις τρεις αυτές μάρκες να μοιράζονται τις ίδιες επιλογές κινητήρα και βέβαια «premium χαρακτηριστικά». Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις της επικεφαλής της DS, της Marion David που είπε: «Συνεργαζόμαστε με τους Ιταλούς συναδέλφους μας για να διαφοροποιήσουμε τις premium μάρκες -Alfa Romeo, DS και Lancia - από τις βασικές μας».

Η David συνέχισε λέγοντας ότι το σχέδιο της DS να λανσάρει ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο παραμένει σε καλό δρόμο και θα συνεχιστεί. Ωστόσο, μετά το 2023, η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην παροχή συνεργιών που επιδιώκουν οι FCA και PSA στο πλαίσιο της συγχώνευσης. Ως αποτέλεσμα, η επόμενη γενιά premium οχημάτων της Stellantis θα φτάσει στην αγορά το 2024 ή το 2025.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Alfa Romeo Tonale θα κάνει το ντεμπούτο της το φθινόπωρο και σχεδιαστικά θα βασίζεται στο αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2019. Οι επιλογές κινητήρα παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, ωστόσο οι πληροφορίες συγκλίνουν προς μια κοινή επιλογή κινητήρων με το Jeep Renegade.

Αυτό σημαίνει ότι η Tonale ενδέχεται να φορά τον 1,3 βενζίνης των 130 PS και 180 PS, ενώ βέβαια θα υπάρξει και η plug-in hybrid έκδοση με 190 και 240 ίππους και ηλεκτρική αυτονομία στα 42 km σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Ωστόσο δεν αποκλείεται να προμηθευτεί και κινητήρες από το PSA Groupe οπότε θα δούμε μια άλλη γκάμα κάτω από το καπό της.

Τέλος, αναφορές θέλουν την Alfa Romeo να ετοιμάζει ένα crossover που θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική CMP, θα κατασκευάζεται στην Πολωνία, θα τοποθετείται κάτω από τις Stelvio και Tonale και θα βγει στην αγορά το 2023.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube