Σούπερκαρ αξίας 100 εκατομμυρίων πετούν με την ίδια πτήση

Σούπερκαρ αξίας 100 εκατομμυρίων πετούν με την ίδια πτήση

Συμπεριλαμβανομένης μιας χρυσής Bugatti W16 Mistral, μιας McLaren P1 GTR-18, μιας Pagani Huayra κι ενός Koenigsegg Agera.

JP Logistics

Εξωτικά σούπερκαρ αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων διέσχισαν τον πλανήτη από το Los Angeles στο Macao της Κίνας πετώντας με το ίδιο αεροπλάνο. 

Ενώ οι περισσότερες εταιρείες μεταφέρουν αυτοκίνητα διεθνώς χρησιμοποιώντας πλοία, μια εταιρεία logistics με έδρα την Καλιφόρνια επέλεξε να μεταφέρει σούπερκαρ αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων αεροπορικώς από το Los Angeles στο Macao για μια έκθεση αυτοκινήτου. Το εντυπωσιακό είναι ότι η μεταφορά έγινε σε μία και μόνον πτήση.

Σούπερκαρ 100 εκατομμυρίων στην ίδια πτήση; Να παρακαλάς να μην πιάσει αδιαθεσία τον πιλότο!

Σούπερκαρ, JP Logistics

Τα οχήματα θα παρουσιαστούν στην Έκθεση Hypercar 2023 στο Μακάο. Συνολικά 17 σούπερκαρ φορτώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Los Angeles (LAX) για να κάνουν το μακρύ ταξίδι. Μεταξύ των επιβατών ήταν μια Pagani Huayra, ένα Ford GT, ένα μονοθέσιο TDF One, μια Gunther Werks Porsche 911, ένα Koenigsegg Agera και μια McLaren Saber.

Δεν φτάνεις τα 100 εκατομμύρια μόνο με τα παραπάνω. Η λίστα περιελάμβανε και τη σπάνια Aston Martin One-77, καθώς και την εντυπωσιακή και πανάκριβη McLaren Speedtail. Μια εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής Lamborghini Centenario, μία από τις μόλις 40, συμμετείχε επίσης στην πτήση, όπως κι η χρυσή Bugatti W16 Mistral και μια McLaren P1 GTR-18, μία από τις μόλις έξι εκδόσεις δρόμου.

Σούπερκαρ, JP Logistics

Στις ελάχιστα πιο προσγειωμένες και γήινες κατασκευές, θα συμπεριλάβουμε τη Ferrari LaFerrari και την Porsche 918 Spyder. Το αν όλα τα παραπάνω αξιολογούνται στα 100 εκατομμύρια δολάρια είναι αμφισβητήσιμο, αλλά κανείς δεν αμφιβάλλει ότι πρόκειται για ένα πραγματικά πανάκριβο φορτίο.

Τι είδους αεροπλάνο χρησιμοποίησε η JP Logistics για να μεταφέρει αυτά τα πολύτιμα σούπερκαρ; Ο ιστότοπος της εταιρείας δεν αναφέρει τίποτα σχετικά, οπότε μπορούμε να κάνουμε μόνο υποθέσεις. Η λογική λέει ότι πρόκειται για κάποιο παροπλισμένο στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο, που έκανε καριέρα μεταφέροντας βαριά τανκς.

Σούπερκαρ, JP Logistics

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος ισχυρίζεται ότι στέλνει αυτοκίνητα τόσο υψηλής αξίας μέσω ναυλωμένων πτήσεων. Οι ιθύνοντες ενός Gumball Rally το 2018 ισχυρίστηκαν ότι έκαναν το ίδιο, αν κι εκεί χρησιμοποιήθηκαν δύο αεροπλάνα για να μεταφερθούν τα αυτοκίνητα από το Λονδίνο στην Ιαπωνία.

Αν θέλετε να τα δείτε από κοντά, θα εκτίθενται στο Μακάο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube