Δείτε το ρεκόρ της Pagani Huayra Roadster BC στο Spa-Francorchamps [video]

Δείτε το ρεκόρ της Pagani Huayra Roadster BC στο Spa-Francorchamps [video]

Η τελευταία δημιουργία του Horacio Pagani είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στη διάσημη πίστα στο Βέλγιο.

Η Pagani Huayra Roadster BC είναι πλέον το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στην πίστα Spa-Francorchamps καθώς στις 4 Σεπτεμβρίου σημείωσε νέο ρεκόρ με χρόνο 2'23"08 στα χέρια του οδηγού εξέλιξης Andrea Palma.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Pagani Huayra Roadster BC

Η ταχύτερη ανοιχτή έκδοση της Huayra που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 2019 με τις 40 μονάδες παραγωγής της να έχουν ήδη ξεπουλήσει πριν από την πρεμιέρα, βρισκόταν στο Βέλγιο για τις τελικές δοκιμές εξέλιξης. Όταν διαπίστωσαν πως περίσευε λίγος χρόνος στην πίστα, οι μηχανικοί αποφάσισαν να το εκμεταλευτούν δοκιμάζοντας τα όρια του ιταλικού υπεραυτοκινήτου με στόχο το ρεκόρ. Ο Horacio Pagani ενέκρινε το αίτημα της ομάδας και ο οδηγός εξέλιξης Andrea Palma έκανε τα μαγικά του όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο (ο γύρος ξεκινά στο 3'10"). 

Να θυμίσουμε πως η Huayra Roadster BC (2019) δεν αποτελεί απλά μια ανοιχτή έκδοση της αντίστοιχης Huayra BC Coupe (2016) καθώς η Pagani προέβη σε εκτενή αναβάθμιση και ανασχεδιασμό σχεδόν όλων των μηχανικών μερών. Κίνηση στο μοντέλο δίνει η νέα γενιά κινητήρα twin-turbo V12 6,0 λίτρων αποδίδει 802 PS και 1050 Nm ροπής, με το αυτόματο κιβώτιο Xtrac 7 σχέσεων να στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς. Αυτό καθιστά την Huayra Roadster BC (2019) το ισχυρότερο μοντέλο της εταιρείας μετά από την ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής Huayra Imola (2020) που αποδίδει 839 PS. Παράλληλα, το υπεραυτοκίνητο ζυγίζει μόλις 1.250 kg χάρη στο ανθρακονημάτινο αμάξωμα και το πλαίσιο που είναι κατασκευασμένο από μείγμα ανθρακονημάτων και τιτανίου.

Pagani

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O Horacio Pagani μιλά για το Huayra Roadster BC [video]

Ενδεικτικό είναι πως για την εξέλιξη της συγκεκριμένης έκδοσης, η Pagani κατασκεύασε 6 πρωτότυπα τα οποία κάλυψαν συνολικά περισσότερα από 350.000 km δοκιμών με τα 45.000 km από αυτά να γίνονται μέσα σε πίστα. Αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια και η περιορισμένη παραγωγή δικαιολογεί και την τσιμπημένη τιμή της Huayra Roadster BC που πλησιάζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Το ρεκόρ 2'23"08 απέδειξε πως η Pagani Huayra Roadster BC είναι περίπου 2" ταχύτερη από τη McLaren Senna που πέρυσι σημείωσε 2"24'82 στα χέρια του οδηγού αγώνων Duncan Tappy!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube