Koenisgegg: Δίνει νέα πνοή στο Agera RS

Koenisgegg: Δίνει νέα πνοή στο Agera RS

Το Agera RS Refinement είναι μια δημιουργία του τμήματος aftermarket της Koenigsegg.

Μπορεί η παραγωγή του Koenigsegg Agera RS να ολοκληρώθηκε το 2018, όμως ένας από τους 25 ιδιοκτήτες του υπεραυτοκινήτου προσέγγισε τη σουηδική φίρμα για να κάνει ορισμένες βελτιώσεις στο δικό του αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα το εικονιζόμενο Agera RS Refinement.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Koenigsegg Agera RS παρουσιάστηκε στην έκθεση Γενεύης το 2015 ως μια έκδοση με προσανατολισμό πίστας που συνδύαζε στοιχεία από τα Agera R, Agera S και One:1. Παρχήθει σε μόλις 25 μονάδες με επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο (παραγωγή 450 kg κάθετης δύναμης στα 250 km/h) και twin-turbo V8 κινητήρα 5,0 λίτρων που απέδιδε από 1.176 PS μέχρι 1.360 PS. Να θυμίσουμε πως το 2017, το Agera RS έσπασε το ρεκόρ ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στην ευθεία της Nevada με μέσο όρο 447,2 km/h.

Το 2019, ένας από τους ιδιοκτήτες ζήτησε από την Koenigsegg να προσθέσει στο αυτοκίνητό του ένα νέο καπό με εισαγωγές αέρα εμπνευσμένες από το One:1. Το τμήμα aftermarket της εταιρείας όμως δεν στάθηκε σε αυτή τη μετατροπή, καθώς πρότεινε επιπλέον βελτιώσεις για το υπεραυτοκίνητο.

Koenigsegg Agera RS

Το αποτέλεσμα είναι το εικονιζόμενο Agera RS Refinement που ουσιαστικά αποτελεί ένα facelift του μοντέλου. Οι αλλαγές εντοπίζονται στο καπό που απέκτησε νέες εισαγωγές αέρα και κεντρικό τμήμα με άβαφο carbon fiber, τα επιπλέον αεροδυναμικά πτερύγια στον προφυλακτήρα, τις λεπτομέρειες σε απόχρωση jet black (λογότυπα, βίδες, πτερύγια, εξάτμιση κτλ) καθώς και τη νέα ενεργή αεροτομή στο πίσω μέρος. Επιπλέον, στο εσωτερικό προστέθηκε ο πιο σύγχρονος ψηφιακός πίνακας οργάνων SmartCluster που γνωρίσαμε στο Regera.

Δε γνωρίζουμε πόσα χρήματα πλήρωσε ο ιδιοκτήτης του Agera RS για να αποκτήσει το εν λόγω Refinement, όμως εικάζουμε πως το παράδειγμά του θα ακολουθήσουν και άλλοι καθώς τέτοιου είδους εργοστασιακές μετατροπές αυξάνουν τη μεταπωλητική αξία ενός ήδη πανάκριβου και σπάνιου υπεραυτοκινήτου.

[Πηγή: Koenigsegg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube