Μα 1,5 εκατομμύριο για μία από τις 25 Gunther Werks 400R;

Μα 1,5 εκατομμύριο για μία από τις 25 Gunther Werks 400R;

Το αριστούργημα της Gunther Werks αναμένεται να πουληθεί έως και 1,5 εκατομμύριο δολάρια

Μία από τις μόλις 25 Porsche 911 προδιαγραφών 400R της Gunther Werks βρίσκεται σε δημοπρασία που λήγει σε τρεις μέρες και θα μπορούσε να πουληθεί για 1,5 εκατομμύριο δολάρια. Θα σπάγατε τον κουμπαρά σας για χάρη της;

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2018 κι είναι γνωστή ως Chelsea Grey Commission, ενώ το 2022 επέστρεψε στην Gunther Werks για να φρεσκαριστεί το εσωτερικό, να αναβαθμιστεί η πίσω ανάρτηση, να εγκατασταθεί υδραυλικό σύστημα ανύψωσης και να τοποθετηθεί καλύτερο ηχοσύστημα.

Τώρα πωλείται στο Bring a Trailer κι έχει αποσπάσει ήδη προσφορά ύψους 1.100.000 δολαρίων, ενώ απομένουν τρεις μέρες για τη λήξη της δημοπρασίας.

Gunther Werks

Μεταμορφώνοντας μια εργοστασιακή 993 σε 400R, η Gunther Werks από την Καλιφόρνια αντικατέστησε όλα τα πάνελ του αμαξώματος με άλλα από ανθρακονήματα, ενώ οπτικά ξεχωρίζει η μεγάλη ducktail αεροτομή. Το αμάξωμα έχει ντυθεί με διάφανη προστατευτική μεμβράνη, η οποία αναδεικνύει την ιδιαίτερη βαφή και κολακεύεται από τις πλαϊνές ρίγες με τα κόκκινα λογότυπα Porsche.

Είναι δυνατόν μια Porsche 993 να πουληθεί για 1,5 εκατομμύριο; Η Gunther Werks λέει ναι!

Οι κλασικής σχεδίασης 18άρες ζάντες ξεχωρίζουν για την μπρούτζινη απόχρωση, ενώ φορούν ελαστικά Continental ExtremeContact Sport, 295/30 εμπρός και 335/30 πίσω. Η Gunther Werks έχει επίσης τοποθετήσει εξαπίστονες δαγκάνες φρένων της Brembo μπροστά και τετραπίστονες πίσω, που συνδυάζονται με κεραμικά δισκόφρενα.

Gunther Werks

Η καμπίνα είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης. Τα μπάκετ καθίσματα είναι από ανθρακονήματα, το τούνελ μετάδοσης, το κάτω μέρος του ταμπλό και τα πάνελ των θυρών είναι ντυμένα με κόκκινο δέρμα κι υπάρχουν επίσης πολλές κάρμπον επιφάνειες. Alcantara συμπληρώνει την πανδαισία των ακριβών υλικών, ενώ δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε ότι στο πίσω κάθισμα φωλιάζει πλέον μόνο η πυρόσβεση.

Gunther Werks

Όπως όλες οι 400R της Gunther Werks, το προς πώληση μοντέλο χρησιμοποιεί έναν αερόψυκτο εξακύλινδρο ατμοσφαιρικό 4,0 λίτρων της Rothsport Racing που στέλνει πάνω από 430 PS στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων Getrag G50.

Η Chelsea Grey Commission έχει διανύσει μόλις 3.862 χιλιόμετρα. Μία αντίστοιχων προδιαγραφών 400R πουλήθηκε για 1,5 εκατομμύριο δολάρια τον Αύγουστο, οπότε κάπου εκεί αναμένουμε να κυμανθεί κι η τιμή πώλησης αυτή τη φορά. Σε τρεις μέρες θα γνωρίζουμε.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube