Σε συζητήσεις για την κατασκευή εργοστασίου στην Ιταλία, η κινεζική Chery

Σε συζητήσεις για την κατασκευή εργοστασίου στην Ιταλία, η κινεζική Chery

Η ιταλική κυβέρνηση φαίνεται πως βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Chery για την ανέγερση μεγάλου εργοστασίου στην γειτονική χώρα.

Chery

Η Ιταλία είναι έτοιμη να υποδεθεί άλλη μία μεγάλη επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς βρίσκεται σε τελικές διαπραγματεύσεις με την Chery για την κατασκευή μονάδας με μεγάλες παραγωγικές ικανότητες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Reuters αλλά και του ιταλικού Τύπου, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε τόσο προχωρημένες διαπραγματεύσεις, που το μόνο που απομένει είναι οι επίσημες ανακοινώσεις. Δεν μιλάμε για ένα απλό εργοστάσιο, αλλά για μία τεράστια μονάδα, οι παραγωγικές δυνατότητες της οποίας θα ξεπερνούν τις 300.000 μονάδες ετησίως.

H Chery είναι έτοιμη να κατασκευάσει εργοστάσιο στην Ιταλία, με παραγωγική δυνατότητα 300.000 μονάδων ετησίως

Chery

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H ιταλική κυβέρνηση γλυκοκοιτάζει την BYD

Άλλωστε, η ιταλική πλευρά έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να παράγει περί τα 1,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως στο έδαφός της, τη στιγμή που το 2023 κατασκεύασε 800.000 μονάδες. Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως η Chery θα είναι η πρώτη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που θα δημιουργήσει μία μονάδα τέτοιου μεγέθους και παραγωγικών δυνατοτήτων στην Ευρώπη.

Από την πλευρά της, η Chery είχε μιλήσει για την πρόθεσή της να επεκταθεί και στην Γηραιά Ήπειρο, στο πλαίσιο της ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στην ευρωπαϊκή αγορά. Μέχρι πρότινος όμως δεν είχε γίνει γνωστή καμία λεπτομέρεια για την χώρα κατασκευής της μονάδας. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η κινεζική φίρμα να αποκτήσει το παροπλισμένο εργοστάσιο της Nissan που βρίσκεται κοντά στην Βαρκελώνη.

H Ιβηρική Χερσόνησος δεν είναι άγνωστη για την Chery, μιας και μέσω της Omoda ξεκίνησε την εμπορική της πορεία στην Ισπανία τον περασμένο Φεβρουάριο. Το αυτοκίνητο το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει τα περισσότερα βλέμματα είναι το Omoda 5, ένα σύγχρονο SUV, βασισμένο στην πλατφόρμα Τ1Χ. Το μοντέλο εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.6 lt, απόδοσης 189 ίππων. Το συγκεκριμένο μοτέρ είναι κληροδότημα από την μητρική εταιρεία Chery.  H γκάμα της τέλος, θα περιλαμβάνει και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Omoda 5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O Όμιλος Stellantis θα φτιάχνει κινεζικά Leapmotor στην Ιταλία;

Πέρα όμως από την Chery, σε αναζήτηση χώρας για την ανέγερση νέου Gigafactory στην Ευρώπη βρίσκεται και η Tesla, με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία να στρέφεται προς χώρες της Κεντρικής και της Δυτικής Ευρώπης.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube