Και πάλι σε λειτουργία το εργοστάσιο της Tesla στην Γερμανία

Και πάλι σε λειτουργία το εργοστάσιο της Tesla στην Γερμανία

Το εργοστάσιο της Tesla στην Γερμανία είναι έτοιμο να τεθεί και πάλι σε λειτουργία, μετά την εμπρηστική επίθεση που δέχτηκε στις 5 Μαρτίου.

Tesla Gigafactory Berlin

Η μονάδα της Tesla, κοντά στο Βερολίνο, όπου παράγεται το Tesla Model Y είναι έτοιμη να τεθεί και πάλι σε λειτουργία, μετά τη διακοπή της παραγωγής της έπειτα από εμπρηστική επίθεση σε έναν παρακείμενο πυλώνα ηλεκτροδότησης.

H αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου, κόστισε στην Tesla περίπου 1.000 αυτοκίνητα την ημέρα και πολύ περισσότερα χρήματα. Σύμφωνα μάλιστα με τον επικεφαλής της μονάδας, η ζημιά ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Ο Joerg Steinbach, υπουργός Οικονομίας στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας ενέργειας E.dis εργάζονταν σε τρεις βάρδιες για να διασφαλίσουν ότι η ηλεκτρική ενέργεια θα αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό.

Μέσα στις επόμενες ώρες, το Gigafactory της Tesla θα επιστρέψει σε παραγωγικούς ρυθμούς, ύστερα από την εμπρηστική επίθεση στις 5 Μαρτίου

Tesla Gigafactoty Berlin

Φαίνεται λοιπόν πως οι πολύωρες, εντατικές εργασίες είχαν άμεσο αποτέλεσμα, με την εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας που ανέλαβε την αποκατάσταση των ζημιών να ανακοινώνει πως το εργοστάσιο θα είναι σε θέση να ξαναρχίσει τις εργασίες του, πιθανότατα μέσα στις επόμενες ώρες, με τους 12.500 εργαζόμενους της μονάδας να πιάνουν και πάλι δουλειά.

Το εργοστάσιο της Tesla στο Gruenheide αποτελεί εδώ και χρόνια αντικείμενο κριτικής από ορισμένους ντόπιους και ακτιβιστές, οι οποίοι ανησυχούν για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του. Μάλιστα, μια οργάνωση ονόματι Volcano Group ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, μέσω μίας προκήρυξης 2.500 λέξεων. «Το εργοστάσιο μολύνει τα υπόγεια ύδατα και καταναλώνει τεράστιες ποσότητες από τον ήδη περιορισμένο πόσιμο υδάτινο πόρο για τα προϊόντα του», αναφέρεται στην επιστολή της ομάδας.

 

 

Πρόσφατα, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις, με στόχο να διπλασιάσει την παραγωγή, αλλά και τον αριθμό των εργαζομένων. Το ισχυρό συνδικάτο IG Metall χαιρέτισε τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ωστόσο στα τοπικά ΜΜΕ εμφανίστηκαν καταγγελίες εργαζομένων ή απολυθέντων που επικρίνουν τις υπερβολικά «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις. Ακόμα, η επέκταση του εργοστασίου προκαλεί επιπλέον αντιδράσεις καθώς αυτό συνεπάγεται την αποψίλωση περισσότερων από 100 εκταρίων δάσους.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube