Σε ποια πόλη κατάσχεται το όχημά σου μέσα σε 10 μέρες;

Σε ποια πόλη κατάσχεται το όχημά σου μέσα σε 10 μέρες;

Στη μητρόπολη του πλανήτη, ο γερανός ρυμουλκεί αυτοκίνητα ασταμάτητα. Οι αρχές προσφέρουν στον ιδιοκτήτη 10 εργάσιμες για να το πάρει πίσω. Μετά κατάσχεση και το χάνει για πάντα.

κατάσχεση

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Στην πιο κοσμοπολίτικη πόλη του πλανήτη, έχεις μόνο ένα 10ήμερο να αναζητήσεις και να πάρεις πίσω το αυτοκίνητό σου, αν στο σηκώσει ο γερανός. Μετά γίνεται κατάσχεση, δημοπρατείται και μάλιστα απαγορεύεται να το αγοράσεις!

Στη Νέα Υόρκη λοιπόν, από τη στιγμή που ένα όχημα ρυμουλκηθεί, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Μία αστική διάταξη επιτρέπει στις αρχές της πόλης να προβούν σε κατάσχεση και να δημοπρατήσουν τα ρυμουλκούμενα οχήματα, μέσα σε μόλις 10 εργάσιμες ημέρες. Ανεξάρτητα μάλιστα από την αιτία της ρυμούλκησης.

10 ημέρες, ούτε λεπτό παραπάνω. Αν δεν πάρεις πίσω το αυτοκίνητό σου σε αυτό το χρονικό διάστημα, το χάνεις για πάντα

Επιπλέον, απαγορεύεται στους ιδιοκτήτες να συμμετάσχουν ως πλειοδότες στα δικά τους οχήματα. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν καταφέρουν να ανακτήσουν το αυτοκίνητό τους μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό όριο, το έχουν χάσει οριστικά. 

κατάσχεση

Αν δηλαδή ένα αυτοκίνητο ρυμουλκηθεί Δευτέρα πρωί, την Παρασκευή της επόμενης εβδομάδας είναι παρελθόν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πρόστιμο €1,4 εκατομμύρια επειδή έτρεχε 56 km/h πάνω από το όριο ταχύτητας

Πρόβλημα υγείας; Απουσία στο εξωτερικό; Οικονομική δυσπραγία; Όλα αυτά είναι αδιάφορα για τις αρχές. Και μη νομίζεις ότι το οικονομικό ζήτημα είναι ασήμαντο. Στις ΗΠΑ των μεγάλων ανισοτήτων, πολλοί προσπαθούν να ανακτήσουν το αυτοκίνητό τους, αλλά δεν μπορούν να καταβάλουν τα πρόστιμα.

κατάσχεση

Μια μέση κλήση στάθμευσης στη Νέα Υόρκη κοστίζει μεταξύ $65 και $110, πριν αρχίσουν οι πρόσθετες κυρώσεις. Μετά είναι το τέλος ρυμούλκησης, μεταξύ $185 και $370. Το τέλος στάθμευσης $20 για κάθε ημέρα που το αυτοκίνητο παραμένει στον χώρο της αστυνομίας. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Βαρύ πρόστιμο σε επιβάτη για... υπερβολική ταχύτητα!

Επιπλέον τέλος $185 εάν το αυτοκίνητο έχει ακινητοποιηθεί με δαγκάνα, ενώ αν το σήκωσαν λόγω λήξης του αντίστοιχου ΚΤΕΟ, υπολόγισε επιπλέον $250 για την εταιρεία ρυμούλκησης, καθώς είναι παράνομο να οδηγηθεί.  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ρόδος: Της έκοψαν κλήση με πρόστιμο €6.648.444!

Και το σημαντικότερο: Δεν χρειάζεται το αυτοκίνητο να είναι παράνομα σταθμευμένο για να απομακρυνθεί. 

Ναι, εάν ο εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης χρωστάει περισσότερα από $350 σε απλήρωτα πρόστιμα στάθμευσης, το αυτοκίνητο ρυμουλκείται ακόμα κι αν έχει παρκάρει νόμιμα.

κατάσχεση

Γιατί όμως τέτοια βιασύνη; Η επίσημη δικαιολογία αναφέρει ότι ο μεγαλύτερος χώρος στάθμευσης της NYPD ήταν στο Μανχάταν κι έκλεισε το 2021 για να γίνει πάρκο. Έκτοτε δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να ρυμουλκηθεί κάθε αυτοκίνητο που ορίζει η νομοθεσία. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κατάσχεση αυτοκινήτου για… επικίνδυνο χρώμα!

Ο κανόνας των 10 ημερών, λένε, επιτρέπει γρήγορη ροή και δημιουργεί χώρο για τη ρυμούλκηση των νέων παραβατών.

κατάσχεση

Ίσως όμως να υπάρχει και κάτι βαθύτερο κι αφορά τα κέρδη που αποκομίζει η πόλη από τη διαδικασία. Μια πρόσφατη αναζήτηση στη δημόσια προσβάσιμη σελίδα δημοπρασιών της Νέας Υόρκης, αποκάλυψε ότι δημοπρατείται τεράστιος αριθμός αυτοκινήτων. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το ραντάρ έγραψε 914 km/h! Ταχύτητα εφικτή για τη βελγική Αστυνομία!

Στις 20 και 21 του τρέχοντος μήνα, τη Δευτέρα και την Τρίτη δηλαδή, θα δημοπρατηθούν 132 αυτοκίνητα. Στις 28, 29 και 30 Νοεμβρίου, άλλα 75. Με κάμποσες χιλιάδες δημοπρασίες ετησίως, υπολογίζουμε ότι τα κέρδη ανέρχονται σε 8ψήφιο νούμερο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube