Το ραντάρ έγραψε 914 km/h! Ταχύτητα εφικτή για τη βελγική Αστυνομία!

Το ραντάρ έγραψε 914 km/h! Ταχύτητα εφικτή για τη βελγική Αστυνομία!

Όταν κάποιος «συλλαμβάνεται» από ραντάρ και αποφασίζει να αμφισβητήσει την κατηγορία της υπερβολικής ταχύτητας, μπορεί αυτό να αποτελέσει την απαρχή μιας καφκικής διαδικασίας.

O Alfred Jarry, ο πατέρας του θεάτρου του παραλόγου, θα μπορούσε κάλλιστα να γράψει ένα έργο όπου ο αήττητος, η πολιτεία εν προκειμένω, θα είχε το ρόλο του Roi Ubu. Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμα και στο παράλογο, οφείλεις να υπερασπιστείς τον εαυτό σου. Αφού όμως πρώτα πληρώσεις. 

Πάρτε για παράδειγμα αυτόν το Λουξεμβούργιο οδηγό, τον Luc, που του ήρθε ειδοποιητήριο για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας στο Βέλγιο. Και με τι ταχύτητα!

Η κλήση να εμφανιστεί στο δικαστήριο θα πρέπει να φάνηκε στον παραβάτη κάτι σαν επιστημονική φαντασία. Κι όμως! Kανενός το μάτι δεν πετάρισε, ούτε γράφοντας ούτε αποστέλλοντας αυτή την ειδοποίηση που έκανε τον παραλήπτη να πέσει από τα σύννεφα. Έτσι, ο Luc έμαθε ότι ένα ραντάρ τον «χτύπησε» κοντά στις Βρυξέλλες με ταχύτητα 914 km/h. Η βελγική Αστυνομία όμως προχώρησε στη σχετική διόρθωση, επιβεβαιώνοντας ότι η ταχύτητα ήταν μόνο… 859 km/h, όπως αναφέρει η πηγή μας, η βελγική εφημερίδα La Meuse. Και μη φανταστείτε ότι επρόκειτο για εθνική οδό. Το ραντάρ με το προφανές προβληματικό λειτουργικό ήταν στημένο σε ζώνη των 70 km/h!

bttf

Ως εκ τούτου, ο Luc έγινε θύμα. Πρώτα έπρεπε να θυμηθεί τι έκανε στις 28 Ιανουαρίου 2018, δεδομένου ότι ήταν αυτή η ημερομηνία που αναφέρθηκε όταν άγγιξε το φράγμα του ήχου. Πράγματι, θυμήθηκε ότι βρισκόταν σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή και θυμήθηκε επίσης ότι οδηγούσε κάπως γρήγορα στο δήμο Auderghem, κοντά στη βελγική πρωτεύουσα. Παρόλα αυτά διέρρηξε τα ιμάτιά του πως δεν πήγαινε με 914 km/h! Πώς θα μπορούσε, άλλωστε; 

Θέλοντας και μη πλήρωσε το πρόστιμο και κίνησε την υπάρχουσα διαδικασία για να αναγνωριστεί το πρόδηλο λάθος της Αστυνομίας. Είμαστε πολύ περίεργοι να μάθουμε τι συνέχεια, οπότε θα προσπαθήσουμε να παρακολουθήσουμε το θέμα…

Εμείς απλώς να θυμίσουμε ότι το πιστοποιημένο ρεκόρ ταχύτητας από αυτοκίνητο παραγωγής ανήκει στην Koenigsegg Agera RS από το 2017 με 447 km/h. Και αν ο φίλος μας ο Luc, πιάνει με το ΙΧ του τόσα, θα τον προτιμήσουμε ακόμα κι απ’ το TGV που το ρεκόρ του είναι μόλις 574 ταπεινά km/h το 2007.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτά είναι τα 30 ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube