Σε δημοπρασία το τελευταίο καινούριο SAAB 9-3 [video]

Σε δημοπρασία το τελευταίο καινούριο SAAB 9-3 [video]

Η NEVS αποφάσισε να πουλήσει ένα αχρησιμοποίητο 9-3 Aero Turbo του 2013.

Η National Electric Vehicle Sweden (NEVS) ανακοίνωσε πως θα δημοπρατήσει το τελευταίο SAAB 9-3 που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, με τα έσοδα να προορίζονται για την έρευνα βιώσιμης κινητικότητας στο σουηδικό πανεπιστήμιο West.

saab

Το συγκεκριμένο SAAB 9-3 Aero Turbo βγήκε το 2013 από το εργοστάσιο Trollhätten, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί σε δοκιμές, όμως τελικά έμεινε παρκαρισμένο για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Απόδειξη τα 70 km που έχει στο οδόμετρο τα οποία διανύθηκαν μέσα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας για φωτογραφίες και βίντεο. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας με απόδοση 220 PS, ο οποίος συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη δημοπρασία ή να κάνετε τη δική σας προσφορά εδώ. Σύμφωνα με την αγγελία, η εκτιμώμενη αξία του αυτοκινήτου είναι 350.000-450.000 σουηδικές κορώνες, δηλαδή μεταξύ 32.000-41.500 ευρώ. Όπως ανακοίνωσε η NEVS, τα χρήματα θα διατεθούν σε ερευνητές που εργάζονται στους τομείς των ηλεκτρικών, κοινόχρηστων και αυτόνομων οχημάτων.

Saab

Η δεύτερη και τελευταία γενιά του SAAB 9-3 πρωτοπαρουσιάστηκε το 2002 βασισμένη στην πλατφόρμα Epsilon της GM, διαθέσιμη σε εκδόσεις σεντάν, στέισον βάγκον και καμπριολέ. Το μοντέλο δέχθηκε ένα εκτενές facelift το 2008 και έμεινε στην παραγωγή μέχρι την πτώχευση της εταιρείας το 2012.

Ο νέος ιδιοκτήτης - NEVS - αρχικά συνέχισε την παραγωγή του η οποία σταμάτησε μετά από ένα χρόνο λόγω έλλειψης ζήτησης. Από το 2019, η εταιρεία κατασκευάζει μια αναβαθμισμένη έκδοση του μοντέλου με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube