Επανεκκίνηση για τη γραμμή παραγωγής του Saab 9-3

Επανεκκίνηση για τη γραμμή παραγωγής του Saab 9-3

Η National Electric Vehicle Sweden ανασταίνει τη Saab.

Η εταιρεία που αγόρασε την Saab, η National Electric Vehicle Sweden, ξανάρχισε την παραγωγή του 9-3 στο εργοστάσιο του Trollhättan στη Σουηδία.

Η National Electric Vehicle Sweden έφτιαξε μία βενζινοκίνητη έκδοση του 9-3 με στόχο να πουλήσει ένα μικρό αριθμό κομματιών στην Σουηδία μέσω της ιστοσελίδας της, με τις κύριες όμως προθέσεις της εταιρείας να είναι μία ηλεκτροκίνητη έκδοση που θα παρουσιαστεί την άνοιξη του 2014.

Ο κινητήρας που χρησιμοποιεί η βενζινοκίνητη έκδοση είναι o δίλιτρος τούρμπο με τους 220 ίππους που χρησιμοποιούσε το 9-3 και πριν την πτώχευση της Saab. Στα σχέδια όμως της νέας διοίκησης είναι να ασχοληθεί με την ηλεκτροκίνηση, τη χρονιά που μας έρχεται.

Η βενζινοκίνητη έκδοση του μοντέλου θα πουληθεί μεμονωμένα μέσω διαδικτύου σε Σουηδούς, ενώ η ηλεκτρική έκδοση θα διατεθεί στην κινεζική αγορά.

Σύμφωνα μάλιστα με την NEVS, έχουν προπουληθεί ήδη 200 ηλεκτρικά 9-3 στον Κινέζο συνεργάτη Qingdao. Ακόμα, η αγορά της Κίνας είναι η πρώτη προτεραιότητα της φίρμας, ενώ στο μέλλον θα επικεντρωθεί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι πωλήσεις του αναγεννημένου Saab 9-3 για τους Σουηδούς θα ξεκινήσουν στις 10 Δεκεμβρίου.

[Πηγή: WhatCar?]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube