Κίνα: Ηλεκτροκίνητο μοντέλο βασισμένο στο… Saab 9-3

Κίνα: Ηλεκτροκίνητο μοντέλο βασισμένο στο… Saab 9-3

Τεράστια επένδυση από τον μεγαλύτερο όμιλο κατασκευής ακινήτων της χώρας.

Η σουηδική Saab πτώχευσε το 2012, όμως τώρα φαίνεται να «αναγεννιέται» στην Κίνα, αφού πάνω στην πλατφόρμα του «9-3» θα χτιστεί ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η πλατφόρμα αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας National Electric Vehicle Sweden (ΝEVS) που δημιουργήθηκε από τον κινέζο επιχειρηματία Kai Johan Jiang που έχει γεννηθεί στο Trollhattan της Σουηδίας. Ο Jiang μεταξύ άλλων αγόρασε το 2012 από την πτωχευμένη Saab την πλατφόρμα του «9-3».

Τώρα η εταιρεία ΝEVS ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την παραγωγή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου βασισμένου πάνω σε αυτήν την πλατφόρμα στο εργοστάσιό της στην πόλη παραλιακή πόλη της βόρειας Κίνας, την Tianjin. Σύμφωνα με την ανακοίνωση το εργοστάσιο έχει άμεση δυνατότητα παραγωγής 50.000 αυτοκινήτων το χρόνο.

Η κίνηση αυτή είναι μόνον η αρχή με την NEVS να σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή του συγκεκριμένου οχήματος και σε άλλες πόλεις της Κίνας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του η China Evergrande Group, θυγατρική της οποίας είναι η NEVS.

Ο όμιλος Evergrande, που είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ακινήτων στην Κίνα, αγόρασε τον Ιανουάριο το 51% της NEVS αντί  $ 932 εκατ. Εκτός από την NEVS, έχει αποκτήσει την CENAT New Energy, εταιρεία που κατασκευάζει μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα και εδρεύει στη Σαγκάη και τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτροκινητήρων τη Protean Holdings με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και την e-Traction με έδρα την Ολλανδία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube