Renault: Καταργούνται τα Scénic, Espace και Talisman

Renault: Καταργούνται τα Scénic, Espace και Talisman

Στα πλαίσια περικοπών και εξορθολογισμού της γκάμας της.

Η Renault ετοιμάζεται για συρρίκνωση της γκάμας της στα πλαίσια μείωσης του κόστους, με τα πολυμορφικά Scénic, Grand Scénic και Espace αλλά και το μεγάλο σεντάν Talisman να βαίνουν προς κατάργηση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μια πηγή από τη Renault δήλωσε: «Το σχέδιο δεν έχει κλειδώσει ακόμα, όμως το Espace, το Scenic και το Talisman πρέπει να θεωρούνται ήδη εκτός του μελλοντικού προγράμματος προιόντων. Είναι ουσιαστικά δεδομένο πως αυτά τα μοντέλα θα καταργηθούν. Συνοπτικά το πλάνο θα περιλαμβάνει λιγότερα πολυμορφικά και σεντάν, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση σε crossover και SUV.»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Renault: Έρχονται δύο νέα ηλεκτρικά crossover/SUV

Στόχος της γαλλικής φίρμας είναι να μειώσει τα έξοδα της κατά €2 δισεκατομμύρια μέσα στα επόμενα τρια χρόνια, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τη γαλλική κυβέρνηση για ένα κρατικό πακέτο ενίσχυσης ύψους €4-5 δισ. μετά από πτώση των πωλήσεων λόγω του COVID-19. Το στρατηγικό πλάνο της Renault θα ανακοινωθεί στα τέλη Μαίου, μαζί με το αντίστοιχο σχέδιο για το μέλλον της Nissan.

Renault Scenic and Grand Scenic

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε τα νέα Renault Scénic & Grand Scénic

Το Renault Scénic ξεκίνησε την επιτυχημένη εμπορική του πορεία το 1996, ως μια πιο πρακτική έκδοση του Mégane. Το 2016 παρουσιάστηκε η σημερινή τέταρτη γενιά του (πενταθέσιο Scénic και επταθέσιο Grand Scénic), όμως η αλλαγή κλίματος στην αγορά της Ευρώπης που θέλει τους αγοραστές να προτιμούν SUV μοντέλα έχει πλήξει σημαντικά τις πωλήσεις του μικρομεσαίου MPV.

Το Renault Espace που έκανε πρεμιέρα το 1986 ως ένα από τα πρώτα πολυμορφικά, έχει πουλήσει συνολικά πάνω από 1,3 εκατομμύρια μονάδες. Από το 2014, το μεγάλο MPV βρίσκεται στην πέμπτη γενιά του με εμφάνιση που παραπέμπει περισσότερο σε SUV. Παρόλα αυτά, οι πωλήσεις του σημείωσαν μείωση 21% μέσα στο 2019 με μόλις 10.000 μονάδες, αριθμός που το καθιστά πλέον ασύμφορο.

Τέλος, το Renault Talisman έκανε πρεμιέρα το 2015 ως η ναυαρχίδα της γαλλικής φίρμας σε εκδόσεις sedan και estate. Στις αρχές του 2020 το μοντέλο δέχθηκε ένα ελαφρύ φρεσκάρισμα που θα το οδηγήσει μέχρι την τελική του κατάργηση καθώς δεν αναμένεται να δει αντικαταστάτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αβέβαιο το μέλλον του Renault Mégane

Ο πιθανότερος έμμεσος αντικαταστάτης των Scénic και Espace αναμένεται να είναι ο διάδοχος του Kadjar που θα διατίθεται σε πενταθέσιες και επταθέσιες εκδόσεις και θα παράγεται στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube