Αβέβαιο το μέλλον του Renault Mégane

Αβέβαιο το μέλλον του Renault Mégane

Το γαλλικό μικρομεσαίο ίσως καταργηθεί μετά από τη σημερινή τέταρτη γενιά του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Auto Express που επικαλείται δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της Renault, το μέλλον του Mégane στη γκάμα της γαλλικής φίρμας είναι αβέβαιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Ανανεωμένο Renault Mégane [video]

Πιο συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Renault, Laurens van den Acker, δήλωσε: «Αναπόφευκτα, καθώς θα αρχίσουμε να προσθέτουμε μια σειρά από ηλεκτροκίνητα μοντέλα στη γκάμα μας, κάποια από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα θα πρέπει να καταργηθούν, γιατί απλά δεν μπορούμε να καλύψουμε το κόστος εξέλιξης όλων μαζί ταυτόχρονα. Το Mégane είναι σε μια κατηγορία (C-Segment) η οποία δέχεται ολοένα και περισσότερη πίεση. Πρέπει να επενδύσουμε τα χρήματά μας εκεί που βλέπουμε να πηγαίνει η αγορά στο μέλλον.»

Από το 1995 μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει τέσσερις γενιές του γαλλικού μικρομεσαίου. Το Mégane IV έκανε πρεμιέρα το 2016, ενώ πρόσφατα παρουσιάστηκε και η ανανεωμένη εκδοχή του. Αυτό σημαίνει πως η εμπορική του πορεία του θα συνεχιστεί για τουλάχιστον 3-4 χρόνια ακόμα, αν τελικά παρθεί η απόφαση για κατάργηση του από τη γκάμα και η μη εξέλιξη μιας πέμπτης γενιάς. Αυτή η εξέλιξη είναι λογική αν συνυπολογίσουμε πως η Nissan, η Mitsubishi και η Dacia που ανήκουν στην ίδια συμμαχία, δεν έχουν εκπρόσωπο στην κατηγορία C-Segment, άρα δεν υπάρχει η δυνατότητα διαμοιρασμού του κόστους εξέλιξης για μια νέα πλατφόρμα.

Από πλευράς πωλήσεων, η καλύτερη χρονιά του Mégane ήταν το 2004 με 465.778 μονάδες, ενώ η χειρότερη ήταν το 2019 με μόλις 129.222 μονάδες (σύμφωνα με το carsalesbase).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube