Ρεκόρ πωλήσεων από τη Ferrari το πρώτο τρίμηνο

Ρεκόρ πωλήσεων από τη Ferrari το πρώτο τρίμηνο

Οι προβλέψεις θέλουν την εταιρεία να κλείνει τη χρονιά με πάνω από 10.000 πωλήσεις και μάλιστα χωρίς SUV στη γκάμα της.

Αν θέλουμε με μια ματιά να μετρήσουμε τον δείκτη πλουτισμού των οικονομικά πιο εύρωστων τάξεων, δεν χρειάζεται να εμβαθύνουμε σε πολιτικές ή οικονομικές αναλύσεις. Αρκεί να δούμε την πορεία του δείκτη πωλήσεων των supercars και γενικότερα των αυτοκινητοβιομηχανιών που παράγουν αυτοκίνητα για λίγους.

Tο 2018, τόσο η McLaren όσο και η Lamborghini σημείωσαν ρεκόρ πωλήσεων παρά το γεγονός ότι προσέφεραν στην αγορά μια μικρή γκάμα μοντέλων. Ειδικά για την Lamborghini, το 2019 αναμένεται να είναι μια εξαιρετική χρονιά αφού θα έχει και τους 12 μήνες διαθέσιμη στις εκθέσεις της την Urus.

Την ίδια στιγμή, και παρά το γεγονός ότι η Ferrari δεν έχει ακόμη ένα SUV στη γκάμα της (η Purosangue θα καθυστερήσει αρκετό καιρό ακόμη), η εταιρεία δεν φαίνεται να αγωνιά για τα αποτελέσματα των πωλήσεών της. Τουναντίον μετά από ένα πολύ καλό 2018, βλέπει τις πωλήσεις της το 2019 να πηγαίνουν ακόμη καλύτερα. Οι προβλέψεις για τη χρονιά που τρέχει θέλουν τη Ferrari να φτάσει τις 10.000 πωλήσεις και μάλιστα δίχως SUV στη γκάμα της.

Ferrari Portofino

Για το 2019, η Ferrari σημείωσε αύξηση 14% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου σε σύγκριση με το 2018, λόγω κυρίως των ισχυρών πωλήσεων της Portofino. Παρόλο που η τιμή της Portofino ξεκινά από τα $ 200.000, είναι στην πραγματικότητα το λιγότερο ακριβό μοντέλο της Ferrari και όπως και ο προκάτοχός της, η California, αποτελεί το «δυνατό χαρτί» της εταιρείας που απευθύνεται σε όσους θέλουν να μπουν στην οικογένεια του Maranello.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δοκιμάζουμε τη Ferrari Portofino

Η Ferrari έχει παραδώσει ήδη 2.610 αυτοκίνητα το 2019, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση κατά 23% συγκριτικά με τα 2.128 αυτοκίνητα που παραδόθηκαν την ίδια περίοδο του 2018. Στην αγορά των ΗΠΑ η Ferrari σημείωσε αύξηση 27% στις πωλήσεις, η οποία δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την αύξηση κατά 79% στις αγορές της  Κίνα, του Χονγκ Κονγκ και της Ταϊβάν.

Η ιταλική φίρμα αποδίδει την αύξηση των πωλήσεων στην επιτυχία των μοντέλων της με τον V8 κινητήρα που αυξήθηκαν κατά 30,6%, σε σχέση με τα V12 μοντέλα των οποίων η αύξηση πωλήσεων έμεινε στο 4,1%. Η είσοδος στην αγορά των 488 Pista και 488 Pista Spider θα συμβάλουν στην αύξηση των πωλήσεων ακόμη περισσότερο πριν δούμε και την F8 Tributo που αναμένεται την επόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube