Ferrari: Μπορεί να ξεπεράσει τις 10.000 ετήσιες πωλήσεις

Ferrari: Μπορεί να ξεπεράσει τις 10.000 ετήσιες πωλήσεις

Η καμπύλη ανάπτυξης της Ferrari δεν έχει επιβραδυνθεί τα τελευταία χρόνια. Με περισσότερες από 9.200 πωλήσεις πέρυσι, φαίνεται όλο και πιο πιθανό να ξεπεράσει τις 10.000 το 2019.

Σε 19 χρόνια, η Ferrari έχει υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις της. Θα μπορούσες σχεδόν να ισχυριστείς ότι τελικά αυτό ακούγεται πολύ λίγο, δεδομένου ότι η φίρμα του Maranello εκκινούσε από τις 4.070 μονάδες το 2000. Αλλά η επίδοση δεν παύει να αντιπροσωπεύει +100% στις πωλήσεις της σε λιγότερο από δύο δεκαετίες. Και μάλιστα για μια εταιρεία που κατασκευάζει πολύ ειδικά και ακριβά αυτοκίνητα. 

Η πρώτη πραγματική έκρηξη στις πωλήσεις συντελέστηκε το 2007, τη στιγμή που οι 599 GTB, 612 Scaglietti και F430 συνυπήρχαν στον κατάλογο της εταιρείας. Αυτή ήταν η αρχή μιας νέας εποχής για τη Ferrari, η οποία βρήκε και ένα διαφορετικό εμπορικό διασκελισμό με μοντέλα όπως η California ή η FF.

Εκ των αποτελεσμάτων φαίνεται ότι όλες αυτές οι προσπάθειες αποδίδουν. Διαψεύδοντας τον Luca di Montezemolo, το πρώην αφεντικό που φοβόταν μήπως η φίρμα να χάσει την αποκλειστικότητά της πουλώντας «αλόγιστα», το 2018, το Cavellino Rampante ταξινόμησε 9.251 αυτοκίνητα παγκοσμίως. Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις που έφερε ένας ολοένα και πιο πλούσιος κατάλογος, ο οποίος βλέπει τώρα τον πήχη των 10.000 ετήσιων πωλήσεων παιχνιδάκι.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι σημαντικό που πρέπει να σημειωθεί: Η Ferrari θα φτάσει τις 10.000 ετήσιες πωλήσεις… χωρίς SUV. Και δεδομένου ότι φαίνεται στο προσεχές μέλλον ο κατάλογος να εμπλουτίζεται με ένα SUV, μπορούμε εύκολα να προβλέψουμε μια νέα έκρηξη των πωλήσεων, ανάλογη με αυτή του 2007. Ο στόχος θα μπορούσε στη συνέχεια να αναθεωρείται τακτικά προς τα πάνω κατά την επόμενη δεκαετία για τη Ferrari. Προς απόλαυση των επενδυτών, αλλά και προς απογοήτευση των ορθόδοξων οπαδών της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube