Αποκάλυψη για τη Ferrari 488 Pista Spider στο Pebble Beach

Αποκάλυψη για τη Ferrari 488 Pista Spider στο Pebble Beach

Με κινητήρα 3,9 λίτρων που αποδίδει 720 ίππους. 

Μετά την παρουσίαση της Ferrari 488 Pista στο Σαλόνι της Γενεύης και της ειδικής έκδοσης 488 Pista Piloti, ήρθε η ώρα για την παρουσίαση της ανοικτής έκδοσης του αυτοκινήτου, της Ferrari 488 Pista Spider. Είναι ένα ορόσημο για τη Ferrari, καθώς πρόκειται για το 50ο ανοικτό αυτοκίνητο στην ιστορία της μάρκας.

Η Ferrari διάλεξε να παρουσιάσει το concept στην Αμερική, στο Pebble Beach στο πλαίσιο του Monterey Car Week. Tιμώντας έτσι τους εκεί πελάτες που ανέκαθεν έδειχναν ιδιαίτερη προτίμηση στις ανοικτές δημιουργίες του Maranello. Οι μπλε λωρίδες που διατρέχουν το λευκό αμάξωμα  παραπέμπουν σύμφωνα με τους ιθύνοντες στα αγωνιστικά χρώματα των ΗΠΑ.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη Ferrari 812 Superfast [video]

Η αναλογία των 1,92 kg ανά ίππο είναι τιμή ρεκόρ για ανοιχτή Ferrari. Ο κινητήρας που φορά το ανοικτό διθέσιο αυτοκίνητο είναι ο γνωστός V8 twin-turbo κινητήρας των 3,9 λίτρων που αποδίδει 720 ίππους. Η νέα 488 Pista Spider σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ferrari έχει αναλογία βάρους/ισχύος 1,92 και χρειάζεται μόλις 2,85" για το τυπικό 0-100 km/h και 8" για το 0-200 km/h. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 340 km/h.

Η σύνθετη κατασκευή της σκληρής αναδιπλούμενης οροφής και οι ενισχύσεις που απαιτεί το ανοιχτό αμάξωμα έχουν προσθέσει 91 kg βάρους. Η Ferrari έχει φροντίσει όμως να αντισταθμίσει μέρος αυτού αντικαθιστώντας τα πατάκια με αλουμινένιο αγωνιστικό foot rest, τις χειρολαβές στις πόρτες με απλά λουράκια και άλλες τέτοιου είδους αλλαγές που δίνουν στο αυτοκίνητο ακόμη πιο ακραία σκληροπυρηνικό χαρακτήρα. Προσφέρονται επίσης ζάντες από ανθρακονήματα που είναι 20% ελαφρύτερες από αυτές του αλουμινίου. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δυναμική συμπεριφορά, η Ferrari περνά στην επόμενη γενιά ηλεκτρονικών έχοντας πλέον τελειοποιήσει το Side Slip Control, λανσάροντας με την 488 Pista Spider το νέο σύστημα FDE (Ferrari Dynamic Enhancer) το οποίο ελέγχει τα πλευρικά φορτία επιτρέποντας στον οδηγό να... σχοινοβατεί στο όριο.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη Ferrari 488 GTB [video]

Δεν υπάρχει καμία αναφορά για το αν η 488 Pista Spider θα μπει στη παραγωγή, αλλά η Ferrari σημειώνει τη δημοτικότητα των droptops στις ΗΠΑ, οπότε μπορούμε να υποθέσουμε πως αυτό θα γίνει σύντομα. Στο κάτω-κάτω αν η Lamborghini μπορεί να κάνει μια droptop έκδοση της Huracan Performance, γιατί να μην πρέπει να το κάνει και η Ferrari με το Pista;
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube