Πώς θα ήταν η νέα γενιά της Alfa Romeo Giulietta;

Πώς θα ήταν η νέα γενιά της Alfa Romeo Giulietta;

Ένας Ιταλός οραματίζεται τον υποθετικό διάδοχο της Giulietta λίγο πριν καταργηθεί από τη γκάμα της Alfa Romeo.

Το πιο πρόσφατο στατηγικό πλάνο της Alfa Romeo καθιστά σαφές το ότι δεν πρόκειται να δούμε άμεσο αντικαταστάτη της Giulietta, όμως αυτό δεν πτόησε τον ανεξάρτητο σχεδιαστή Gianmarco Giacchina ο οποίος οραματίστηκε πώς θα μπορούσε να μοιάζει μια νέα γενιά του μικρομεσαίου.

Όπως βλέπουμε από τα σχέδια του 29χρονου Ιταλού, η Giulietta δανείζεται τη γραμμή των παραθύρων, το μυώδες προφίλ, οι τροχοί και τα ενιαία πίσω φώτα από την Tonale του Αλέξανδρου Λιώκη. Παράλληλα, διατηρεί τις παραδοσιακές αναλογίες ενός προσθιοκίνητου hatchback, παρόλο που σύμφωνα με τις φήμες των προηγούμενων ετών, η υποθετική επόμενη γενιά της Giulietta θα ήταν πισωκίνητη.

Στο εμπρός μέρος, τα φώτα και ο προφυλακτήρας θυμίζουν την Giulia GTA, όμως η επιλογή του σχεδιαστή όσον αφορά το μέγεθος του "scudetto" σίγουρα δεν κολακεύει το αυτοκίνητο.

Alfa Romeo Giulietta rendering

Το υποθετικό μοντέλο θα ανταγωνιζόταν τις premium προτάσεις της κατηγορίας όπως η BMW 1 Series και η Mercedes-Benz A-Class, αν κρίνουμε από την πορεία της Alfa Romeo τα τελευταία χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Alfa Romeo: Η Tonale θα αντικαταστήσει την Giulietta

Να θυμίσουμε πως η σημερινή γενιά της Giulietta (Type 940) πρωτοπαρουσιάστηκε το 2010 ενώ δέχθηκε μια σειρά από ανανεώσεις το 2013, το 2016 και το 2019. Η ιταλική φίρμα έχει ανακοινώσει πως το 2020 θα είναι η τελευταία χρονιά παραγωγής για το μικρομεσαίο που αναμένεται να αντικατασταθεί έμμεσα από την έκδοσης παραγωγής της Tonale (C-SUV).

Όσο για την αναθεωρημένη γκάμα της ιταλικής φίρμας, αυτή θα περιλαμβάνει την Giulia και 3 ακόμα SUV (StelvioTonale και νέο B-SUV).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube