Ο Έλληνας σχεδιαστής πίσω από την Alfa Romeo Tonale

Ο Έλληνας σχεδιαστής πίσω από την Alfa Romeo Tonale

Η συνέντευξη του Αλέξανδρου Λιώκη, lead exterior designer της νέας Alfa Romeo

Το Drive βρέθηκε στην 89η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης όπου μίλησε με τον Αλέξανδρο Λιώκη, υπεύθυνο εξωτερικού σχεδιασμού της Alfa Romeo Tonale, για το νέο πρωτότυπο που έκλεψε την παράσταση με τη δυναμική του εμφάνιση.

Το όνομα του Αλέξανδρου είναι γνωστό στους aflisti (και όχι μόνο) καθώς είχε κάνει το ντεμπούτο του με την πανέμορφη Alfa Romeo Gloria (Έκθεση Γενεύης 2013), την οποία σχεδίασε στα πλαίσια των σπουδών του στο IED. Στη συνέχεια και μετά από ένα πέρασμα από τη Maserati με συμμετοχή στην ομάδα σχεδιασμού της Alfieri (Έκθεση Γενεύης 2014), επέστρεψε στο σχεδιαστικό κέντρο της Alfa Romeo όπου συμμετείχε στην εξέλιξη των Giulia και Stelvio.

Φέτος, ο Αλέξανδρος Λιώκης επιστρέφει στη Γενεύη ως ο υπεύθυνος σχεδιασμού της εντυπωσιακής Tonale, η οποία μπορεί να βρίσκεται σε στάδιο πρωτοτύπου όμως είναι πολύ πιθανό σύντομα να περάσει στην παραγωγή. Στο video που ακολουθεί, ο σχεδιαστής μας μιλά στον ανταποκριτή μας Μιχάλη Γεωργιάδη για τα ιστορικά μοντέλα της Alfa Romeo που επηρέασαν το σχεδιασμό της Tonale αλλά και για τα ιδιαίτερα στοιχεία που εισάγει το νέο μοντέλο στη σχεδιαστική ταυτότητα της ιταλικής φίρμας.

Επιπλέον, στο gallery θα βρείτε μερικά από τα επίσημα επεξηγηματικά σκίτσα που δημοσίευσε η εταιρεία και φέρουν την υπογραφή του Αλέξανδρου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube