Πώς θα έμοιαζε ένα σύγχρονο Volkswagen Corrado;

Πώς θα έμοιαζε ένα σύγχρονο Volkswagen Corrado;

Ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες μας δείχνουν το όραμα ρωσικής ιστοσελίδας για ένα (όχι και τόσο) πιθανό Corrado δεύτερης γενιάς.

Με αφορμή την παρουσίαση του νέου Volkswagen Golf VIII, η ρωσική ιστοσελίδα kolesa.ru δημοσίευσε δύο ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες που παρουσιάζουν μια πιθανή αναβίωση του Volkswagen Corrado.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 30 χρόνια Volkswagen Corrado

Για τους νεότερους, να θυμίσουμε πως το πρώτο Volkswagen Corrado κατασκευάστηκε από την Karmann μεταξύ 1988 και 1995 και αποτέλεσε έμμεσο αντικαταστάτη του Sciroco. To λίφτμπακ κουπέ προσθιοκίνητο μοντέλο μοιραζόταν τα ίδια μηχανικά μέρη με το Golf IΙ, όμως είχε πιο δυναμική εμφάνιση δια χειρός Herbert Schäfer και πιο σπορ χαρακτήρα.

Μπορεί στα σχέδια της γερμανικής φίρμας να μην περιλαμβάνεται κάποιο σπορ μοντέλο με το πάτωμα και τα μηχανικά μέρη του Golf VIII (τουλάχιστον από όσα γνωρίζουμε), όμως αυτό δεν σταμάτησε ένα καλλιτέχνη με το όνομα Nikita από το να ονειρευτεί μια σύγχρονη εκδοχή του Corrado.

Corado

Η δική του εκδοχή για ένα Corrado δεύτερης γενιάς διατηρεί τη γραμμή της οροφής και των πλευρικών παραθύρων που χαρακτήριζε το αρχικό μοντέλο, ενώ ενσωματώνει στοιχεία από τη σύγχρονη σχεδιαστική ταυτότητα της Volkswagen στους προφυλακτήρες και τα φωτιστικά σώματα που θυμίζουν αυτά του νέου Golf. Στο πίσω μέρος o σχεδιαστής κράτησε το παρμπρίζ με την έντονη κλίση και την ενεργή αεροτομή που ήταν μία από τις καινοτομίες του αρχικού μοντέλου. Τα φώτα LED ενώνονται μεταξύ τους με μια λεπτή λωρίδα, το έμβλημα της Volkswagen βρίσκεται κάτω από την πινακίδα (όπως και στο πρώτο Corrado) ενώ ακολουθώντας τις προσταγές των καιρών, ο προφυλακτήρας ενσωματώνει δύο ψεύτικες εξατμίσεις.

Δεν είμαστε σίγουροι για το αν μας αρέσει η φανταστική αναβίωση του γερμανικού μοντέλου καθώς θα μπορούσε να υλοποιηθεί με πιο μοντέρνα σχεδιαστικά στοιχεία, όμως οφείλουμε να δώσουμε τα εύσημα στο δημιουργό της για την πρωτότυπη ιδέα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube