Porsche: Αύξησε το μερίδιό της στη Rimac στο 24%

Porsche: Αύξησε το μερίδιό της στη Rimac στο 24%

Στενότερη συνεργασία στην εξέλιξη εξαρτημάτων για ηλεκτρικά μοντέλα.

Η Porsche ανακοίνωσε πως κατέχει πλέον το 24% των μετοχών της Rimac, της κροατικής φίρμας που παράγει το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο C_Two ενώ προμηθεύει άλλους κατασκευαστές με εξαρτήματα υψηλής τεχνολογίας στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης.

Η συνεργασία ξεκίνησε το 2018 όταν η Porsche απέκτησε το 10% της Rimac και ενισχύθηκε το 2019 όταν αύξησε το μερίδιό της στο 15,5%. Σήμερα, η Porsche επενδύει επιπλέον €70 εκατομμύρια στη Rimac αυξάνοντας περαιτέρω το μερίδιο της στο 24%, χωρίς όμως να ασκεί επιρροή στο διοικητικό συμβούλιο.

Ο Lutz Meschke, αναπληρωτής πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο της Porsche δήλωσε: «Ο Mate Rimac και η ομάδα του είναι σημαντικοί σύμμαχοι, ιδιαίτερα στο να μας υποστηρίζουν στο κομμάτι της εξέλιξης εξαρτημάτων. Η Rimac οδεύει στο να γίνει προμηθευτής πρώτου βαθμού για την Porsche και άλλους τεχνολογικά προηγμένους κατασκευαστές. Η Porsche έχει ήδη καταθέσει τις παραγγελίες της στη Rimac για την εξέλιξη καινοτόμων εξαρτημάτων. Ο Mate Rimac μας εμπνέει με τις καινοτόμες ιδέες του, όμως από την άλλη πλευρά επωφελείται από την εμπειρία μας στην παραγωγή και τη μεθοδολογία στο κομμάτι της εξέλιξης».

Όπως αναφέρει το υψηλόβαθμο στέλεχος της Porsche, η επένδυση που έκαναν στη Rimac απέδωσε καθώς έχει αυξήσει κατά πολύ την αρχική της αξία, με την εταιρεία να αναπτύσσεται τεχνολογικά και τη μεταξύ τους συνεργασία να εντείνεται βήμα-βήμα. Εκτός από τη Rimac, η Porsche έχει μετοχές σε πάνω από 20 εταιρείες τύπου start-up και σε οχτώ venture capital funds.

Ο Mate Rimac, ιδρυτής και CEO της Rimac, δήλωσε: «Η Porsche είναι μεγάλος υποστηρικτής της εταιρείας μας από το 2018, και ήταν πάντα τιμή μας το γεγονός ότι μια από τις πιο εμβληματικές μάρκες sports car στον κόσμο είναι κομμάτι της Rimac. Είμαστε περήφανοι που δουλεύουμε μαζί πάνω σε νέα και συναρπαστικά εξηλεκτρισμένα προϊόντα. Με πολλούς κατασκευαστές αυτοκινήτων ανά τον κόσμο να είναι πελάτες της Rimac, είναι σημαντικό και για την Rimac αλλά και για την Porsche να παραμείνουμε δύο ανεξάρτητες εταιρείες. Η συνεργασία με την Porsche βοηθά την εταιρεία μας να εξελιχθεί και να μεγαλώσει, κάτι που συμφέρει όλους τους πελάτες μας».

Εκτός από την ισχυροποίηση της συνεργασίας της με την Porsche, η Rimac βρίσκεται σε συζητήσεις με το Volkswagen Group για την αγορά της Bugatti.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube