H Porsche εξαγόρασε το 10% της Rimac

H Porsche εξαγόρασε το 10% της Rimac

H τεχνογνωσία των Κροατών στην ηλεκτροκίνηση θα βοηθήσει τους Γερμανούς στην εξέλιξη μελλοντικών τους μοντέλων.

«Αν δεν μπορείς να τους νικήσεις, πήγαινε μαζί τους», λέει το αγγλοσαξονικό ρητό. Και η Porsche φαίνεται να το ακολουθεί με την τελευταία της επένδυση.

Η γερμανική εταιρεία εξαγόρασε το 10% της Rimac, της κροατικής εταιρείας που είναι γνωστή από τα ηλεκτρικά της hypercars, Concept One και C-Two. Το δεύτερο, που παρουσιάστηκε φέτος στη Γενεύη, σχεδόν 8 χρόνια μετά το πρώτο, έχει κοντά 2.000 άλογα, κάνει το 0-100 km/h σε κάτω από 2” και φτάνει τα 412 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Mate Rimac αναλύει το νέο C_Two [video]

Όσο εντυπωσιακή κι αν είναι η υβριδική Porsche 918 Spyder, δεν μπορεί να πλησιάσει τέτοιες ιπποδυνάμεις και επιδόσεις. Οπότε, η φίρμα του Zuffenhausen θέλει να εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία της Rimac για να επιταχύνει την εξέλιξη των δικών της ηλεκτρικών μοντέλων υψηλών επιδόσεων, όπως είναι η επερχόμενη Taycan. 

«Εξελίσσοντας πλήρως ηλεκτρικά διθέσια σούπερ-σπορ αυτοκίνητα, όπως το Concept One και το C_Two, καθώς και βασικά συστήματα οχημάτων, η Rimac έχει δείξει με εντυπωσιακό τρόπο τα διαπιστευτήριά της στην ηλεκτροκίνηση», είπε ο υπεύθυνος οικονομικών και τεχνολογίας της Porsche, Lutz Meschke. «Πιστεύουμε πως οι ιδέες και προσεγγίσεις της Rimac είναι πολλά υποσχόμενες, και γι’ αυτό ελπίζουμε να έρθουμε σε στενή συνεργασία με την εταιρεία αυτή, με τη μορφή εταιρικής σχέσης».
 
«Η σύμπραξη τώρα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη Rimac, στην πορεία μας για να γίνουμε εκλεκτοί προμηθευτές εξαρτημάτων και συστημάτων στους τομείς του εξηλεκτρισμού, της συνδεσιμότητας και στο συναρπαστικό πεδίο των προηγμένων συστημάτων βοήθειας του οδηγού», πρόσθεσε ο Mate Rimac, ιδρυτής και CEO της ομώνυμης εταιρείας (στη φωτογραφία κάτω, μαζί με τον επικεφαλής της Porsche, Oliver Blume).

oliver blume with mate rimac

Ο Rimac απασχολεί κάπου 400 εργαζόμενους στα κεντρικά της εταιρείας, στο Zagreb, ενώ κατασκευάζει και ηλεκτρικά ποδήλατα με τη φίρμα Greyp Bikes.

Η συνεργασία μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες μάρκες του VW Group. Από την άλλη, είναι πιθανό να επηρεάσει αρνητικά την ανάμιξη της Rimac σε πρότζεκτ άλλων κατασκευαστών. Οι Κροάτες έχουν επιλεγεί π.χ. από την Automobili Pininfarina για να τη βοηθήσουν να εξελίξει το δικό της ηλεκτρικό hypercar, καθώς και μια σειρά από ηλεκτρικά crossover που στοχεύουν απευθείας την Porsche.

[Πηγές: Porsche, Rimac]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube