VW Group: Σε ποια εταιρεία θα πουλήσει τη Bugatti;

VW Group: Σε ποια εταιρεία θα πουλήσει τη Bugatti;

Μέσα στη χρονιά θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από τον όμιλο VW για το μέλλον της Bugatti.

Μιλώντας στο γερμανικό έντυπο Automobilwoche, ο CEO της Porsche Oliver Blume, επιβεβαίωσε ουσιαστικά τις φήμες που αιωρούνταν το τελευταίο διάστημα αναφορικά με ενδεχόμενη πώληση της Bugatti. Όπως όλα δείχνουν, η θρυλική φίρμα θα περάσει στα χέρια της κροατικής Rimac Automobili!

«Υπάρχουν πολλές διαβουλεύσεις για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αναπτυχθεί η Bugatti. Η Rimac θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια, επειδή οι  δύο μάρκες ταιριάζουν τεχνολογικά. Το ζήτημα θα λυθεί σίγουρα μέσα στο πρώτο 6μηνο του έτους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Oliver Blume.

Θυμίζουμε πως η Rimac έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα για ηλεκτρικά σούπερκαρ, που σημαίνει πως η Bugatti θα μπορούσε να κατασκευάσει νέας γενιάς οχήματα τα οποία να ταυτίζονται με το πνεύμα της εποχής!

Η πώληση της Bugatti στη Rimac Automobili φαίνεται πως θα γίνει μέσω της Porsche. Εξάλλου, η εταιρεία από τη Στουτγάρδη εξαγόρασε το 10% της Rimac Automobili το 2018, ενώ αύξησε το ποσοστό της σε 15,5% το 2019. Ως αντάλλαγμα για την Bugatti (εμπορικό σήμα και κεντρικές εγκαταστάσεις στο Molsheim), η Porsche θα πάρει σημαντικά μεγαλύτερο μερίδιο της Rimac που μπορεί να φτάσει ακόμα και το 49% - αν το επτρέψει φυσικά ο Mate Rimac που διατηρεί το 51% της εταιρείας του και οι υπόλοιπες εταιρείες που έχουν επενδύσει σε αυτή (ανάμεσά τους οι Hyundai, Jaguar, Koenigsegg, και Magna Steyr).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube