Το Rimac C_Two πιο κοντά στην παραγωγή [video]

Το Rimac C_Two πιο κοντά στην παραγωγή [video]

Το ηλεκτροκίνητο υπεραυτοκίνητο με απόδοση 1.914 PS και 234 kgm ροπής

Ένα χρόνο μετά την επίσημη πρεμιέρα του C_Two, η Rimac επιστρέφει στην Έκθεση Γενεύης με ένα πρωτότυπο προ-παραγωγής, καθώς οι δοκιμές εξέλιξης συνεχίζονται.

Το C_Two που παρουσιάστηκε πέρυσι είχε 4 ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνολικά 1.914 PS και 234 kgm (!) ροπής, επιταχύνοντας το μοντέλο για τα 0-100 km/h σε μόλις 1,85" και από τα 0-300 km/h σε 11,8". Το μοντέλο βασίζεται σε ανθρακονημάτινο monocoque σασί με στρεπτική ακαμψία 8.000 kgm/deg και ενσωματωμένη την μπαταρία 120 kWh η οποία προσφέρει αυτονομία 550 km (κύκλος WLTP).

Μπορεί αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά να φαντάζουν εξωπραγματικά, όμως σύμφωνα με την εταιρεία, το σύστημα κίνησης στην έκδοση παραγωγής που θα κυκλοφορήσει το 2020 θα είναι αναβαθμισμένο!

Rimac C_Two

Το C_Two που θα βρεθεί στην Έκθεση Γενεύης είναι σε απόχρωση Galactic White με τα ανθρακονημάτινα μέρη σε βαθύ μπλε χρώμα. Στο εσωτερικό του κυριαρχούν τα ματ ανθρακονήματα και οι δερμάτινες επενδύσεις σε απόχρωση Petroleum Blue.

Οι δοκιμές εξέλιξης του εντυπωσιακού υπεραυτοκινήτου ξεκίνησαν στις αρχές του 2019 και αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται τα πρώτα πρωτότυπα που θα υποβληθούν σε εκατοντάδες τεστ ώστε να λάβουν τις απαραίτητες εγκρίσεις για την παραγωγή. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: O Mate Rimac αναλύει το νέο C_Two [video]

Η Rimac, το 10% της οποίας ανήκει στην Porsche, διπλασίασε το μέγεθός της μέσα στο 2018, και σήμερα παρέχει τεχνική υποστήριξη στην εξέλιξη και την παραγωγή των μπαταριών και συστημάτων κίνησης που εξοπλίζουν τα πιο εντυπωσιακά ηλεκτροκίνητα και υβριδικά υπεραυτοκίνητα στον κόσμο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube