Peugeot 308 GTi: Αναστολή πωλήσεων μέχρι το φθινόπωρο

Peugeot 308 GTi: Αναστολή πωλήσεων μέχρι το φθινόπωρο

Η παραγωγή του σπορ κόμπακτ μοντέλου της Peugeot θα σταματήσει τις επόμενες εβδομάδες. Αλλά θα συνεχιστεί το φθινόπωρο, με νέο λογισμικό μοτέρ και φίλτρο σωματιδίων.

Αν θέλετε να αγοράσετε ένα 308 GTi, προσέξτε! Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα ανασταλεί σύντομα και οι παραγγελίες θα σταματήσουν. Θα χρειαστεί λοιπόν για μερικές εβδομάδες να βολευτείτε με κομμάτια από το στοκ -αν υπάρχουν τέτοια στην Ελλάδα. Βέβαια, η αναστολή της παραγωγής θα είναι προσωρινή, καθώς η παραγωγή του θα ξεκινήσει εκ νέου το φθινόπωρο.

Ο λόγος αυτής της αναστολής; Φανταζόμαστε μπορείτε να το μαντέψετε: Είναι ο νέος κύκλος μετρήσεων WLTP, μια πιο δύσκολη διαδικασία, καθώς ενσωματώνει μια μέτρηση σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας. Αρκετά αυτοκίνητα βρίσκονται σε παρόμοια φάση, όπως το Audi SQ5 ή η BMW M4. Επιπλέον, ορισμένοι κατασκευαστές σταματούν ακόμη και πρόωρα την καριέρα ενός μοντέλου, κρίνοντας ότι ο αναπρογραμματισμός του λογισμικού δεν αξίζει τον κόπο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Peugeot 308 GTi 270

Όσον αφορά το 308, η επόμενη γενιά του δεν έχει προγραμματιστεί πριν από το 2020, οπότε θα ήταν παράδοξο η Peugeot να σταματήσει την έκδοση GTi από το καλοκαίρι του 2018. Ειδικά, με το δεδομένο ότι η Renault μόλις λανσάρισε το νέο Mégane RS, και με αυτή την επιλογή θα της άφηνε το πεδίο ελεύθερο να αλωνίζει. 

peugeot 308 gti

Το Sochaux προετοιμάζει μια ενημέρωση του λογισμικού για τον 1.600άρη κινητήρα των 270 PS, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης ενός φίλτρου σωματιδίων, καθώς η νομοθεσία για τα μικροσωματίδια στους βενζινοκινητήρες έγινε αυστηρότερη. Η γαλλική φίρμα εξ όσων γνωρίζουμε  δεν θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να ανεβάσει την ισχύ του μοτέρ.

Αντίθετα, για το άλλο GTi της Peugeot, το 208, βιαστείτε διότι τα πράγματα γίνονται πιο δυσοίωνα, με την παραγωγή του να σταματά οριστικά τις προσεχείς εβδομάδες. Με τον τερματισμό της παραγωγής του υφιστάμενου 3θυρου 208, το GTi απετέλεσε παράπλευρη απώλεια, με πρόωρο τέλος στην καριέρα του, καθώς δεν υπάρχει σε 5πορτο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube