BMW: Τέλος η M3 F80 το καλοκαίρι λόγω των νέων μετρήσεων εκπομπών ρύπων

BMW: Τέλος η M3 F80 το καλοκαίρι λόγω των νέων μετρήσεων εκπομπών ρύπων

Οι αυστηρότερες δοκιμές μέτρησης των εκπομπών καυσαερίων θα δώσουν πρόωρο τέλος στην πορεία της σημερινής M3.

Η παραγωγή της σημερινής M3, με τον κωδικό F80, θα τερματιστεί τον ερχόμενο Αύγουστο, πιο νωρίς από ότι προέβλεπε το αρχικό πλάνο.

Η αιτία είναι η νέα και πιο απαιτητική διαδικασία μετρήσεων των εκπομπών ρύπων WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) που θα ισχύσει από το Σεπτέμβριο.

Οι πληροφορίες μέσα από την εταιρεία αναφέρουν πως προκειμένου το αυτοκίνητο να συμμορφωθεί με τα νέα μέτρα, θα έπρεπε να αποκτήσει ένα φίλτρο μικροσωματιδίων και άρα να πάρει εκ νέου έγκριση Τύπου για να πωλείται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε τη BMW M3 στο Grossglockner

Αυτή η διαδικασία όμως θα ολοκληρωνόταν πολύ κοντά με την παρουσίαση της νέας Σειράς 3 που είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο, οπότε η BMW αποφάσισε να μη μπει καν σε αυτή τη διαδικασία.

Προτίμησε δηλαδή να τερματίσει την παραγωγή της Μ3 ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες 3άρες, αντί να συνεχίσει να την πουλάει μέχρι να παρουσιαστεί και ο δικός της αντικαταστάτης, όπως γίνεται συνήθως.

Δε γνωρίζουμε εάν αυτό σημαίνει ότι θα επιταχυνθεί η εξέλιξη της αντίστοιχης έκδοσης στη νέα γενιά του μοντέλου, την οποία πάντως είναι απίθανο να δούμε πριν το 2020. Να θυμίσουμε ότι η σημερινή 3άρα παρουσιάστηκε το 2012 ενώ η M3 στο τέλος του 2014.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τετρακίνητη η επόμενη BMW M3

Δε θα γίνει πάντως το ίδιο και με την Μ4, η οποία θα αποκτήσει το φίλτρο μικροσωματιδίων και θα πάρει εκ νέου έγκριση Τύπου. Με δεδομένο ότι η δική της αντικατάσταση θα γίνει μετά τη Σειρά 3, είναι πολύ λογικό κάτι τέτοιο.

Ο ίδιος πληροφοριοδότης μέσα από τη BMW, δήλωσε ότι τα Οξείδια του Αζώτου (NOx) θα είναι εντός ορίων για την Μ4 χωρίς να υπάρξει καμία απολύτως απώλεια στους 430 ίππους του 3λιτρου straight-six με τα δύο τούρμπο.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube