H Audi διακόπτει την πώληση του SQ5

H Audi διακόπτει την πώληση του SQ5

Η παραγωγή του Audi SQ5 σταματά. Ο λόγος; O νέος κύκλος ομολογκασιόν WLTP που απογείωσε τις μετρήσεις των εκπεμπόμενων ρύπων.

Με λανσάρισμα στις αρχές του 2017, το SQ5 εμφανίστηκε στους καταλόγους της ελληνικής αντιπροσωπείας το φθινόπωρο του ίδιου έτους με τιμή από €97.450.

Αλλά το Ingolstadt πριν καλά καλά περάσει ένας χρόνος εμπορικής καριέρας ήδη σταμάτησε την πώληση αυτής της έκδοσης που φορά 3λιτρο μοτέρ V6 TFSI ισχύος 354 ίππων.

Μήπως αυτό συμβαίνει διότι το αυτοκίνητο προέκυψε εμπορική αποτυχία; Ούτε λόγος! Αντίθετα οι εκδόσεις S και RS είναι αυτές που ζητώνται και περισσότερο από την ευρεία γκάμα της Audi. Σύμφωνα με το αδελφό Autocar, το SQ5 έπεσε θύμα της νέας διαδικασίας μετρήσεων κατανάλωσης και ρύπων που ορίζεται από τον κύκλο ομολογκασιόν WLTP. Τη νέα, πιο ρεαλιστική ρουτίνα που, τεθείσα εν ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2017, μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο θα έχει αντικαταστήσει ολοκληρωτικά την παλαιά μέτρηση NEDC.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Audi SQ5

Ούσα πιο αυστηρή, η ομολογκασιόν WLTP προκειμένου να λάβει τιμές κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων πιο ρεαλιστικές, έστειλε αυτές τις τελευταίες στα ύψη. Και προφανώς αυτό ίσχυσε και για το SQ5, του οποίου η παραγωγή στο μεξικανικό εργοστάσιο διακόπηκε, ενώ έγινε μια νέα ενημέρωση στο λογισμικό κινητήρα.



Αυτό βέβαια ακούγεται περίεργο, καθώς το μοντέλο ξεκίνησε την καριέρα του πριν από την έναρξη του WLTP, οπότε και προς το παρόν δεν ελέγχεται επίσημα για συμμόρφωση. Επιπλέον, προς το παρόν δεν έχει υπάρξει τίποτα παρόμοιο για τα μοντέλα που μοιράζονται αυτόν τον κινητήρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ BMW, VW και Renault προειδοποιούν για το νέο τρόπο μέτρησης ρύπων στην ΕΕ

Αν θέλετε τώρα να αγοράσετε ένα SQ5, πρέπει να αναζητήσετε ένα αυτοκίνητο από το στοκ, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Επίσης να σημειώσουμε ότι το SQ5 δεν είναι το πρώτο μοντέλο που επηρεάζεται από τη μετάβαση στο WLTP. Στις αρχές Φεβρουαρίου, μάθαμε ότι η BMW έκλεισε πρόωρα τη σταδιοδρομία της Μ3 και αφαιρέθηκε από τον κατάλογο η 550i.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube