Οκτώ ηλεκτρικά Subaru στο πρόγραμμα!

Οκτώ ηλεκτρικά Subaru στο πρόγραμμα!

Η Subaru είχε πρόσφατα ανακοινώσει την άφιξη τριών νέων ηλεκτρικών μοντέλων. Τελικά θα πρέπει να προσθέσουμε κι άλλα πέντε, στο σύνολο λοιπόν οκτώ!

Subaru Soltera

Με αφορμή την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο 3μηνο του οικονομικού έτους 2023/2024, η Subaru ανακοίνωσε αλλαγές στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης, πατώντας μάλιστα περισσότερο γκάζι!

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο κατασκευαστής ανέφερε το λανσάρισμα τριών ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2026, τα οποία θα προστίθεντο στο Solterra. Αυτή τη φορά, η φίρμα ανακοινώνει ότι διπλασιάζει την προσφορά της, καθώς σχεδιάζει να έχει συνολικά οκτώ ηλεκτρικά μοντέλα το 2028.

Η Subaru δεν μπήκε σε λεπτομέρειες για την ηλεκτρική γκάμα της, αλλά υποπτευόμαστε ότι θα περιλαμβάνεται κι ένα 7θέσιο SUV

Τα 100% ηλεκτρικά μοντέλα θα έπρεπε, σύμφωνα με τους στόχους της, να αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των πωλήσεών της Subaru το 2030. Ο προηγούμενος στόχος ήταν να πραγματοποιήσει το 40% των πωλήσεων με ηλεκτρικά και υβριδικά.

Subaru Soltera
Subaru Soltera και Τoyota bZ4X μοιάζουν τεχνικά σαν μια σταγόνα νερού και διαφέρουν μονάχα στο αισθητικό κομμάτι, με το όνομα του Solterra να προέρχεται από τις λατινικές λέξεις «ήλιος» και «γη».

Με τα μισά μόνο ηλεκτρικά, αυτό θα έπρεπε να αντιστοιχεί σε περίπου 600.000 οχήματα ετησίως. Διότι, αν και η Subaru έχει διακριτική εμπορική παρουσία στην Ευρώπη, αντίθετα και προφανώς είναι ισχυρά εδραιωμένη, τόσο στην εθνική αγορά της την Ιαπωνία όσο και ακόμη περισσότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι εμπορεύεται περισσότερα από ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο ετησίως...

Προς το παρόν, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Subaru, το Solterra, είναι ένα Toyota με άλλα σήματα. Το 2025, η φίρμα των Πλειάδων θα ξεκινήσει εσωτερική παραγωγή, στην Ιαπωνία, με την πρώτη γραμμή συναρμολόγησης με δυνατότητα 200.000 μονάδων ετησίως. Μια δεύτερη γραμμή επίσης δυναμικότητας 200.000 οχημάτων θα προστεθεί αργότερα. Η Subaru θα παράγει επίσης ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ από το 2026.

Ο κατασκευαστής δεν έδωσε λεπτομέρειες για την γκάμα των οκτώ ηλεκτρικών μοντέλων, αλλά υποπτευόμαστε ότι μεταξύ τους θα περιλαμβάνεται κι ένα 7θέσιο SUV. Ωστόσο, δεν πρέπει να απευθύνονται και τα οκτώ στην Ευρώπη.

Επιπλέον να θυμίσουμε ότι, πριν από λίγες ημέρες, η φίρμα ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζήτηση με την Panasonic για τη χρήση των κυλινδρικών μπαταριών της.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube