Subaru καλεί Panasonic για κυλινδρικές μπαταρίες

Subaru καλεί Panasonic για κυλινδρικές μπαταρίες

Η Panasonic έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τη Subaru με σκοπό να γίνει δυνητικά προμηθευτής των ηλεκτρικών συσσωρευτών της.

Subaru Solterra

Η Subaru και η Panasonic ανακοίνωσαν ότι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για μια μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη συνεργασία στον τομέα των μπαταριών για τα ηλεκτρικά μοντέλα των Πλειάδων.

Οι διαπραγματεύσεις αφορούν τη νέα γενιά κυλινδρικών μπαταριών ιόντων λιθίου της Panasonic. Η ιαπωνική κατασκευάστρια εταιρεία αναφέρει ότι αυτές οι μπαταρίες θα μπορούσαν να εγκατασταθούν στα μοντέλα της από το δεύτερο μισό αυτής της δεκαετίας. Και ειδικά σε εκείνα που θα βγουν από τις αλυσίδες παραγωγής ενός νέου εργοστασίου αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα, τη βιομηχανική μονάδα στην Gunma της Ιαπωνίας.

H Subaru ανακοίνωσε τον περασμένο Μάιο το επικείμενο λανσάρισμα τριών ακόμη EV

Subaru Panasonic

Όπως πολλοί από τους συμπατριώτες της κατασκευαστές, η Subaru υστερεί στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το πρώτο μοντέλο του είδους του είναι το Solterra, μια ανανεωμένη έκδοση του Toyota bZ4X, καθώς η Subaru και η Toyota είναι συνεργάτες σε πολλά πρότζεκτ. Με τη Subaru ωστόσο να αναμένεται να κλιμακώνει την παρουσία της στα EV: Τον Μάιο ανακοίνωσε το επικείμενο λανσάρισμα τριών ακόμη ηλεκτρικών μοντέλων.

Από την πλευρά της Panasonic, αυτή είναι η δεύτερη ανακοίνωση του είδους μέσα σε λίγες εβδομάδες. Διότι παρόλο που η Panasonic έχει ήδη έναν πολύ μεγάλο πελάτη, την Tesla, πρέπει να ολοκληρώσει το χαρτοφυλάκιο παραγγελιών της για να καλύψει τη διαφορά από τους άλλους προμηθευτές μπαταριών.

Subaru Panasonic

Πριν από τη Subaru, ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τη Mazda, με τη φίρμα της Hiroshima να είναι ακόμη μια εταιρεία υπανάπτυκτη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Panasonic ελπίζει έτσι να επωφεληθεί από τις προσπάθειες των Ιάπωνων για την κάλυψης της διαφοράς τους από άλλους, εθνικούς και εξωχώριους κατασκευαστές στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube