Η Subaru ετοιμάζει την πρώτη γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Subaru ετοιμάζει την πρώτη γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Subaru θα κατασκευάσει την πρώτη γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων της το 2027.

Η Subaru βρίσκεται πίσω όσον αφορά στην εξέλιξη και κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αφού στην γκάμα της αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο το Soltera, το οποίο μάλιστα αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την Τoyota και κατασκευάζεται από την τελευταία στη μονάδα της στο Motomachi.

Όπως όλα δείχνουν ωστόσο, αυτό είναι κάτι που θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια, με την Subaru να επενδύει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια για την είσοδό της στην ηλεκτρική εποχή σε βάθος πενταετίας. Τα επόμενα λοιπόν ηλεκτρικά μοντέλα της θα είναι κατασκευασμένα από την ίδια, ωστόσο το σημαντικότερο είναι πως μεγάλο μέρος αυτή της επένδυσης θα αφορά την κατασκευή μιας in house μονάδας παραγωγής ηλεκτρικών μοντέλων. Αυτή θα είναι έτοιμη το 2027 και θα βρίσκεται σε ειδικό χώρο στο εργοστάσιο Oizumi σύμφωνα με τον CEO της μάρκας, Tomomi Nakamura.

Παράλληλα στο στρατηγικό πλάνο που ανέπτυξε ο Nakamura, αναφέρθηκε πως τα αυτοκίνητα που θα παραχθούν στη νέα μονάδα θα εξάγονται παγκοσμίως συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς των ΗΠΑ, ενώ αν και δεν ανέπτυξε το πλάνο της παραγωγικής της δυνατότητας, εντούτοις αποκάλυψε πως αυτή αρχικά θα είναι περιορισμένη αλλά σταδιακά θα αυξηθεί.

Τέλος, εκτός από τα ηλεκτρικά της μοντέλα, η Subaru θα κατασκευάσει στα μέσα της δεκαετίας που διανύουμε νέα υβριδικά μοντέλα επόμενης γενιάς, με συστήματα κίνησης από την Toyota και την ονομασία e-Boxer γι’αυτά. Στόχος όλων των παραπάνω είναι το 40% των πωλήσεών της παγκοσμίως να προέρχεται από υβριδικά και EV μοντέλα μέχρι το 2030, έτος από το οποίο η γκάμα της θα περιλαμβάνει αποκλειστικά εξηλεκτρισμένα η ηλεκτρικά μοντέλα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube