Οι καλύτερες ταινίες με αυτοκίνητα στην ιστορία του κινηματογράφου [Part 3]

Οι καλύτερες ταινίες με αυτοκίνητα στην ιστορία του κινηματογράφου [Part 3]

Ένας τρόπος να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου εν μέσω καραντίνας!

Τα αυστηρά μέτρα πρόληψης που έφερε η πανδημία του κορονοϊού στη ζωή μας, έχουν αλλάξει άρδην την καθημερινότητα καθώς είτε βρισκόμαστε σε αναγκαστική άδεια, είτε εργαζόμαστε από το σπίτι. Πώς μπορεί ένας petrolhead να περάσει όμορφα και δημιουργικά το χρόνο του εν μέσω καραντίνας;

Πέρα από τα αυτοκινητιστικά κανάλια που υπάρχουν στο YouTube, και τις ψηφιακές ξεναγήσεις σε μουσεία αυτοκινήτου ανά τον κόσμο που σας δείξαμε ήδη, μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε ενδιαφέρουσες ταινίες που έχουν σχέση με αυτοκίνητα και οδήγηση!

Μαζέψαμε λοιπόν για εσάς 30 από τις καλύτερες αυτοκινητιστικές ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου, και σας ευχόμαστε καλή θέαση. Η λίστα έχει χρονολογική σειρά, ενώ δίπλα από κάθε ταινία προσθέσαμε και τη βαθμολογία της ιστοσελίδας imdb (Internet Movie Database) η οποία διαμορφώνεται με βάση εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους του κοινού (επιλέξαμε τις ταινίες που έχουν πάνω από 6/10 για προφανείς λόγους).

Δείτε επίσης το Part 1 και το Part 2 του αφιερώματος.


Death Proof

Deathproof (2007) - 7,0/10

Αμερικανικό θρίλερ σκηνοθεσίας Quentin Tarantino. Η υπόθεση μας παρουσιάζει έναν stuntman ο οποίος δολοφονεί γυναίκες οδηγώντας ένα ειδικά διαμορφωμένο Dodge Charger. Κυριαρχεί η ατμόσφαιρα '70s με το φιλμ διάρκειας 1 ώρας και 53 λεπτών να έχει φθαρεί εσκεμμένα ώστε να μοιάζει με τις ταινίες που έπαιζαν στους κινηματογράφους εκείνη την εποχή.

Πρωταγωνιστούν οι Kurt Russell, Rosario Dawson, Vanessa Ferlito, Jordan Ladd, Rose McGowan, Sydney Tamiia Poitier, Tracie Thorms, Zoe Bell και Mary Elizabeth Windstead.


Dive

Drive (2011) - 7,8/10

Ένας μηχανικός αυτοκινήτων και stunt driver σε παραγωγές του Hollywood εργάζεται τη νύχτα ως οδηγός διαφυγής. Η υπόθεση περιπλέκεται όταν έρχεται πιο κοντά με τη γυναίκα και το παιδί που μένουν στο διπλανό διαμέρισμα. Το σκηνικό εκτυλίσσεται στο Los Angeles, με κύριο αυτοκίνητο του πρωταγωνιστή ένα Chevrolet Malibu του 1973.

Το φιλμ διάρκειας 1 ώρας και 40 λεπτών σκηνοθέτησε ο Nicolas Winding Refn, με το σενάριο του Hossein Amini να βασίζεται σε ομώνυμο μυθιστόρημα του 2005. Στους κεντρικούς ρόλους, οι ηθοποιοί Ryan Gosling και Carey Mullingan. Η ταινία απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από κοινό και κριτικούς κινηματογράφου.


Locke

Locke (2013) - 7,1/10

Σίγουρα δεν είναι μια παραδοσιακή ταινία για αυτοκίνητα, όμως δεν μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας καθώς σχεδόν ολόκληρη είναι γυρισμένη στο εσωτερικό μιας BMW X5. Ο Tom Hardy ενσαρκώνει τον ρόλο του Ivan Locke ο οποίος ταξιδεύει νύχτα από το Birmingham μέχρι το Λονδίνο για να προλάβει τον πρόωρο τοκετό μιας κοπέλας με την οποία έκανε one-night stand.

Σκηνοθέτης και σεναριογράφος του φιλμ που διαρκεί 1 ώρα και 25 λεπτά είναι ο Steven Knight. Η αριστουργηματική ερμηνεία του πρωταγωνιστή και ο τρόπος με τον οποίο εναλλάσσονται τα τηλεφωνήματα από την ερωμένη, τη γυναίκα και τον γιό του, κρατά το ενδιαφέρον του θεατή κυριολεκτικά μέχρι το τελευταίο λεπτό.


Need for Speed

Need for Speed (2014) - 6,5/10

Η πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά του δημοφιλούς τίτλου παιχνιδιών. Η υπόθεση μας παρουσιάζει έναν street racer που μόλις βγήκε από τη φυλακή, και βάζει στόχο να εκδικηθεί τον πλούσιο επιχειρηματία και πρώην συνεργάτη του που τον παγίδεψε. Στην ταινία βλέπουμε μεταξύ άλλων τα υπεραυτοκίνητα Bugatti Veyron SuperSport, Koenigsegg Agera, Lamborghini Sesto Elemento, McLaren P1, Saleen S7 και GTA Spano, ενώ ο πρωταγωνιστής οδηγεί ένα βελτιωμένο Ford Mustang GT. Τα περισσότερα μοντέλα που λαμβάνουν μέρος σε αγώνες και καταδιώξεις ήταν ρέπλικες, καθώς το κόστος των πραγματικών ήταν απαγορευτικό.

Το φιλμ διάρκειας 2 ωρών και 12 λεπτών σκηνοθέτησε ο Scott Waugh, με τους ηθοποιούς Aaron Paul, Dominic Cooper και Imogen Poots στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.


Rush

Rush (2013) - 8,1/10

Μια από τις καλύτερες ταινίες της τελευταίας δεκαετίας με θέμα τους αγώνες, μας παρουσιάζει την έντονη σχέση ανταγωνισμού μεταξύ των James Hunt και Niki Lauda οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1. Τους οδηγούς ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί Chris Hemsworth και Daniel Brühl. Η ταινία είναι πλούσια σε αγωνιστική δράση από τη σεζόν του 1976, ενώ καλύπτει και το φοβερό ατύχημα του Niki Lauda με το μονοθέσιο της Ferrari στην πίστα του Nürburgring. 

Το φιλμ που διαρκεί 2 ώρες και 3 λεπτά σκηνοθέτησε ο Ron Howard, ενώ το σενάριο έγραψε ο Peter Morgan.


Mad Max Fury Road

Mad Max: Fury Road (2015) - 8,1/10

Η σειρά ταινιών Mad Max των George Miller και Byron Kennedy ξεκίνησε με την τριλογία Mad Max (1979), Mad Max 2 (1980) και Mad Max Beyond Thunderdome (1985) με πρωταγωνιστή τον Mel Gibson, όμως αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε στην πιο πρόσφατη ταινία Mad Max: Fury Road (2015) η οποία κυριολεκτικά έσπασε ταμεία και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τους ειδικούς.

Το φιλμ διατηρεί τον post-apocaliptic χαρακτήρα των προκατόχων του και παρουσιάζει την ιστορία μιας γυναίκας που μαζί με μια ομάδα φυλακισμένων γυναικών και δύο ακόμα αντρών επαναστατεί απέναντι στο τυραννικό καθεστώς. Το σκηνικό περιλαμβάνει καταδίωξη διαρκείας στην έρημο με τρομακτικά οχήματα τα οποία κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για τις ανάγκες της ταινίας. 

Στο Mad Max: Fury Road πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι ηθοποιοί Tom Hardy, Charlize Theron και Hugh Keays-Byrne, ενώ σκηνοθέτης ήταν και πάλι ο George Miller.


Baby Driver

Baby Driver (2017) - 7,6/10

Αμερικανική ταινία δράσης με επίκεντρο τις εντυπωσιακές καταδιώξεις μετά από ληστείες. Ο νεαρός πρωταγωνιστής με το ψευδώνυμο "Baby" (Ansel Elgort) επιδεικνύει εξαιρετικές οδηγικές ικανότητες μέσα σε ένα κόκκινο Subaru Impreza καθώς ακούει μουσική για να αυτοσυγκεντρώνεται. Μπήκε στη συμμορία ληστών μετά από εκβιασμό του μεγάλου αφεντικού (Kevin Spacey) που γνώριζε πόσο καλός ήταν πίσω από το τιμόνι.

Το φιλμ διάρκειας 1 ώρας και 53 λεπτών σκηνοθέτησε ο Edgar Wright και γυρίστηκε σε Los Angeles και Atlanta. Εκτός από του Ansel Elgort και Kevin Spacey, πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Jon Bernthal, Eiza González, Lily James, Jon Hamm και Jamie Foxx.


mule

The Mule (2018) - 7,0/10

Ακόμα μια ταινία που δεν έχει ως επίκεντρο τα αυτοκίνητα αλλά δεν μπορούσαμε να την παραλείψουμε καθώς η οδήγηση παίζει σημαντικό ρόλο. Ένας 90άχρονος βετεράνος πολέμου και γεωπόνος με μεγάλη αγάπη για τα λουλούδια, πιάνει δουλειά ως βαποράκι για μεξικάνικο καρτέλ. Ο ηλικιωμένος (πέραν κάθε υποψίας) οδηγεί ένα παλιό Ford F-150 όμως με τα χρήματα που αποκτά αγοράζει ένα πολυτελές Lincoln Mark LT για να πραγματοποιεί με μεγαλύτερη άνεση τις ριψοκίνδυνες αποστολές παράδοσης.

Η ταινία έχει διάρκεια 1 ώρας και 56 λεπτά. Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής είναι ο μεγάλος Clint Eastwood, ενώ το σενάριο έγραψαν οι Nick Schenk και Sam Dolnick εμπνευσμένοι από πραγματική ιστορία!


Ford V Ferrari

Ford v Ferrari (2019) - 8,1/10

Η τελευταία και πιο πρόσφατη ταινία της λίστας είναι το "Κόντρα σε Όλα" που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το φθινόπωρο του 2019. Η υπόθεση είναι εμπνευσμένη από την πραγματική ιστορία του μηχανικού Carroll Shelby και του οδηγού Ken Miles οι οποίοι έλαβαν λευκή επιταγή από τον Henry Ford II με στόχο να σταματήσουν την κυριαρχία της Ferrari στους αγώνες αντοχής και πιο συγκεκριμένα στις 24 Ώρες του Le Mans. Το φιλμ είναι πλούσιο σε αγωνιστική δράση, με τα πανέμορφα αγωνιστικά Ford GT40 και Ferrari P4 να κοντράρονται στην ευθεία Mulsanne.

Την ταινία διάρκειας 2 ωρών και 32 λεπτών σκηνοθέτησε ο James Mangold ενώ κέρδισε και το όσκαρ στην κατηγορία του μοντάζ. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ξεχωρίζουν οι ηθοποιοί Matt Damon (Carroll Shelby), Christian Bale (Ken Miles), Jon Bernthal (Lee Iacoca), Tracy Letts (Henry Ford II) και Remo Girone (Enzo Ferrari).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube