Μπείτε στα καλύτερα μουσεία αυτοκινήτου από την οθόνη του υπολογιστή σας!

Μπείτε στα καλύτερα μουσεία αυτοκινήτου από την οθόνη του υπολογιστή σας!

Μπορεί να είμαστε σε καραντίνα όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να επισκεφθούμε με ψηφιακό τρόπο μερικά από τα καλύτερα μουσεία στον κόσμο.

Τώρα που έχουμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι λόγω της καραντίνας στην οποία βρισκόμαστε, είναι μια ευκαίρια για περισσότερο σερφάρισμα στο διαδίκτυο. Πέρα όμως από τις ατελείωτες σελίδες κειμένων και τα ενδιαφέροντα αυτοκινητιστικά βίντεο που μπορεί να βρει κανείς ευρέως διαθέσιμα online, υπάρχουν και άλλες, λιγότερο γνωστές λύσεις, οι οποίες μάλιστα έχουν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Η πρόοδος της τεχνολογίας λοιπόν μας επιτρέπει πλέον από την οθόνη του υπολογιστή μας (ή ακόμα και του smartphone) να επισκεφθούμε μια σειρά από διάσημα μουσεία αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας τα λεγόμενα "virtual tour". Λόγω της πανδημίας του κορονοιού, τα εν λόγω μουσεία έχουν κλείσει για το κοινό, κάτι που σημαίνει πως ούτως η άλλως, αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να τα επισκεφθείτε - τουλάχιστον μέχρι την άρση των περιορισμών. Μαζέψαμε λοιπόν για εσάς μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία στην παρακάτω λίστα με τα αντίστοιχα links.


BMW

Το μουσείο της BMW στο Welt (Γερμανία) έχει πάνω από 120 εκθέματα που καλύπτουν όλη την ιστορία της βαυαρικής φίρμας. Μέσα από τα δύο βίντεο μπορείτε να αποκτήσετε μια καλή εικόνα για το χώρο που έχει συνολικό εμβαδόν 5.000 τετραγωνικών μέτρων.


Corvette

Το National Corvette Museum που βρίσκεται στο Kentucky (ΗΠΑ) έχει μια πληρέστατη συλλογή από όλες τις γενιές Corvette. Το όνομά του έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο μετά από το περιστατικό του 2014 με την τρύπα που άνοιξε στη γη και κατάπιε σπάνιες Corvette, όμως σήμερα η ζημιά έχει πλέον επισκευαστεί.


Ferrari

Η Ferrari διατηρεί δύο μουσεία στην πόλη της Modena (Ιταλία) - το Museo Ferrari που βρίσκεται δίπλα από το εργοστάσιο και περιέχει αυτοκίνητα παραγωγής, πρωτότυπα και μονοθέσια της F1, και το Enzo Ferrari Museum που βρίσκεται πιο κοντά στο κέντρο της πόλης. Δυστυχώς κανένα από τα δύο δεν προσφέρει virtual tour αλλά αρκετοί από τους επισκέπτες έχουν ανεβάσει τρισδιάστατες εικόνες ώστε να μπορούμε και εμείς να μεταφερθούμε έστω νοερά στην "ιερή" αυτή τοποθεσία.


Honda

Το μουσείο της Honda στην πόλη Motegi της Ιαπωνίας έχει πλούσια συλλογή από αγωνιστικά αυτοκίνητα και μονοθέσια από τη δεκαετία του '60 μέχρι και σήμερα, ενώ αν περιηγηθείτε και σε άλλα δωμάτια θα βρείτε και πολλά δίκυκλα.


Lamborghini

Μια ψηφιακή βόλτα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Sant'Agata Bolognese (Ιταλία) θα σας φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με παλία και νέα μοντέλα της Lamborghini, ανάμεσα στα οποία θα βρείτε και μια πλόυσια συλλογή από πρωτότυπα της φίρμας.


McLaren

Η ψηφιακή βόλτα σας στις κεντρικές εγκαταστάσεις της McLaren στο Woking της Μ.Βρετανίας θα περιοριστεί στον προαύλιο χώρο του εντυπωσιακού κτιρίου. Στην πόρτα θα βρείτε μια McLaren P1 και μια 650 Spider ενώ από τη μεγάλη τζαμαρία φαίνονται και τα μονοθέσια που πρωταγωνίστησαν στη Formula 1 και άλλες αγωνιστικές McLaren.


Mazda

Το μουσείο της Mazda στη Hiroshima της Ιαπωνίας δίνει στους επισκέπτες μια πολύ καλή γεύση από το παρελθόν της φίρμας με κλασικά μοντέλα αλλά και κινητήρες σε κοινή θέα.


Mercedes-Benz

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το κεντρικό μουσείο της Mercedes-Benz στη Στουτγκάρδη (Γερμανία) το οποίο φιλοξενεί μια από τις πιο πλούσιες συλλογές μοντέλων της γερμανικής φίρμας. H Mercedes-Benz μας ξεναγεί σε αυτό μέσω βίντεο 360 μοιρών που έχει δημοσιεύσει στο επίσημο κανάλι της στο YouTube.


Pagani

Το μουσείο της Pagani είναι ένα από τα λίγα μέρη στον κόσμο που θα δείτε τόσα πολλά Huayra και Zonda συγκεντρωμένα στον ίδιο χώρο. Οι πανέμορφες εγκαταστάσεις βρίσκονται στο San Cesario sul Panaro της Ιταλίας ενώ κάπου εκεί μέσα εργάζεται και ο Horacio.


Petersen Automotive Museum

Μπορεί να μην ανήκει σε κάποιο κατασκευαστή, αλλά το Petersen Automotive Museum που βρίσκεται στο Los Angeles είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία αυτοκινήτου στον κόσμο. Ανάμεσα στα 250-300 εκθέματά του, θα βρείτε μερικά από τα σημαντικότερα και σπανιότερα αυτοκίνητα.


Porsche

H Porsche προσφέρει ένα από τα πληρέστερα virtual tour που θα βρείτε στο διαδίκτυο για το μουσείο της στη Στουτγκάρδη. Δείτε όλα τα ιστορικά μοντέλα της εταιρείας, εξερευνήστε την πλούσια αγωνιστική κληρονομιά της και ξεναγηθείτε σε όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων με διαδραστικές εικόνες 360 μοιρών πατώντας εδώ.


Škoda

Το μουσείο της Škoda βρίσκεται στην πόλη Mladá Boleslav της Τσεχίας και διαθέτει εκθέματα από την ιστορία 125 ετών της εταιρείας.


Toyota

Τα μουσεία της Toyota στην πόλη Nagakute της Ιαπωνίας και στην California των ΗΠΑ, δεν περιορίζονται μόνο σε αυτοκίνητα της ιαπωνικής φίρμας, αλλά έχουν μια πλούσια συλλογή από εκθέματα όλων των κατασκευαστών, τα οποία άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία της αυτοκίνησης.


Volvo

Η πατρίδα της Volvo είναι το Gothenburg στη Σουηδία, εκεί που βρίσκεται και το μουσείο της εταιρείας. Εκεί θα βρείτε αυτοκίνητα και φορτηγά από όλη την ιστορία της Volvo.


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube