Μείνε σπίτι, με παρέα αυτά τα 10 κανάλια YouTube

Μείνε σπίτι, με παρέα αυτά τα 10 κανάλια YouTube

Η καραντίνα θέλει καλοπέραση, και τι καλύτερο από το να βλέπεις video με θέμα το αυτοκίνητο στο YouTube; Ιδού οι προτάσεις μας.

Το YouTube μπορεί να σε κρατήσει απασχολημένο για ώρες, με video για δεκάδες θέματα που σε απασχολούν πολύ, αλλά και να σε κάνει να κολλήσεις με άλλα που δεν σε αφορούν καθόλου. Για εμάς τους petrolheads, το καλύτερο είναι να κολλήσουμε με το θέμα που σίγουρα αγαπάμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο: το αυτοκίνητο.

Αυτά, σε τυχαία σειρά, είναι τα 10 κανάλια με τα οποία εμείς θα περνάμε τα βράδια της καραντίνας, για να καλύψουμε ό,τι κενά ίσως έχουμε μέχρι σήμερα και να ξαναδούμε τα πιο αγαπημένα μας video:


1. Carfection
Το κανάλι που ξεκίνησε κάποτε ως XCar, πλέον κάνει αξιοζήλευτες παρουσιάσεις καινούργιων αυτοκινήτων. Με έδρα το Ην. Βασίλειο, έχει πρόσβαση σε ονειρικές κατασκευές, και επιπλέον αναλύει θέματα που απασχολούν κάθε petrolhead, με άποψη και κορυφαία ποιότητα εικόνας.


2. Goodwood Road & Racing
Οι εκδηλώσεις του Goodwood συγκεντρώνουν πληθώρα σπάνιων αγωνιστικών, τα οποία δεν κάνουν παρέλαση. Οδηγούνται στο όριο για το Festival of Speed ή δίνουν μάχες φτερό με φτερό στο Goodwood Revival. Ακόμα κι αν δεν έχεις βρεθεί εκεί, από αυτά τα video μπορείς να νιώσεις την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και να απολαύσεις τις καλύτερες στιγμές.


3. Engineering Explained
Ένας τύπος που μιλάει μπροστά σε έναν λευκό πίνακα, δεν ακούγεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέαμα για έναν petrolhead. Αλλά ο μηχανολόγος μηχανικός Jason Fenske έχει έναν πολύ ωραίο τρόπο να εξηγεί δύσκολα θέματα με απλά λόγια και σχέδια, λύνοντας αυτοκινητικές απορίες που ίσως έχεις –ή που δεν ήξερες ότι έχεις.


4. Best Motoring
Οι γνωστοί τρελο-Ιάπωνες, με τον Drift King Keiichi Tsuchiya σε πρώτο ρόλο. Δοκιμάζουν αυτοκίνητα στο όριο και κυνηγιούνται σε πίστες όπως η Tsukuba, αλλά και στο αγαπημένο τους Gunsai Touge, με νορμάλ αυτοκίνητα για κάθε βαλάντιο και με πολλά βελτιωμένα –στα βίντεο Hot Version. Δεν έχουν όλα αγγλικούς υπότιτλους, αλλά τα απολαμβάνουμε ακόμα κι όταν δεν καταλαβαίνουμε λέξη.


5. Harry’s Garage
Ο Βρετανός Harry Metcalfe, πρώην εκδότης του περιοδικού Evo, έχει μια μεγάλη συλλογή αυτοκινήτων, αλλά και πρόσβαση σε πολλά ακόμη ιδιαίτερα μοντέλα κάθε εποχής που του παραχωρούνται από ιδιώτες ή εταιρίες. Στα video που ανεβάζει δεν τα οδηγεί στο όριο αλλά αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες και δείχνει πώς είναι η καθημερινή συμβίωση με αυτά.


6. Camber and Combustion
Όποιος πιστεύει ότι η οδηγική απόλαυση στην πίστα εξαρτάται από το κόστος του αυτοκινήτου που οδηγείς, ας δει αυτά τα video. Μια παρέα Βρετανών περνά υπέροχα, οδηγώντας κυρίως Peugeot 306 και Renault Clio στο όριο και πάνω από αυτό, σε αγγλικές πίστες και στο Nurburgring.


7. Mighty Car Mods
Το κανάλι που αγαπούν οι λάτρεις του «DIY». Δύο Αυστραλοί μαστορεύουν αυτοκίνητα, δοκιμάζουν δημοφιλείς βελτιώσεις και ετοιμάζουν τρελά projects, με απλά μέσα και παρέχοντας οδηγίες για να κάνει και κάποιος άλλος το ίδιο στο δικό του γκαράζ. Ιδίως αν είναι κάτι πιο απλό από το να βάλει έναν 2,5λιτρο κινητήρα 400 ίππων από Subaru σε ένα VW Beetle.


8. Tyre Reviews
Δοκιμές ελαστικών για κάθε γούστο, αλλά και απαντήσεις σε συχνές απορίες όπως «ποια διάσταση ζάντας είναι η καλύτερη για το αυτοκίνητό μου», «σε ποια θερμοκρασία δεν αποδίδουν πια τα χειμερινά λάστιχα» κ.λπ. Εκτός από το κανάλι, υπάρχει και το αντίστοιχο site, στο οποίο καταγράφονται όλα αυτά, μαζί με reviews χρηστών για κάθε μοντέλο ελαστικού.


9. Doug DeMuro
Ο DeMuro ήταν συντάκτης σε αμερικανικά sites αυτοκινήτου, μέχρι που άρχισε να ανεβάζει τα δικά του, ερασιτεχνικά και πρόχειρα σε εμφάνιση video reviews, τα οποία γνώρισαν τεράστια επιτυχία. Σήμερα γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία, αποκαλύπτοντας τα «quirks and features» κάθε αυτοκινήτου, από καινούργια μοντέλα πόλης μέχρι supercars εκατομμυρίων, με το δικό του μοναδικό τρόπο.


10. DRIVE Magazine
Ναι, είναι το δικό μας κανάλι, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοί. Εσείς που είστε, μπείτε και δείτε όλο το υλικό που έχουμε ανεβάσει μετά από τόσα χρόνια παραγωγών, και πείτε μας αν αξίζει να βρίσκεται σε αυτή τη λίστα.

Επειδή δεν ξέρουμε πόσο μπορεί να κρατήσει το #menoumespiti, περιμένουμε τις προτάσεις σας για άλλα κανάλια που ξεχάσαμε, ή ίσως δεν γνωρίζουμε!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube