Ο Ken Block πουλάει το Hoonitruck έναντι $1,1 εκατ! [video]

Ο Ken Block πουλάει το Hoonitruck έναντι $1,1 εκατ! [video]

Το πιο ακραίο Ford F-150 στον κόσμο φορά κινητήρα από πρωτότυπο του Le Mans!

Ο Ken Block αποφάσισε να πουλήσει το Hoonitruck, το βελτιωμένο pick-up που έχει κάνει την εμφάνισή του σε αρκετά βίντεο και σήμερα διατίθεται από την LBI Limited, στην τιμή του $1.100.000 (€920.441)! 

Το όχημα βασίζεται σε ένα Ford F-150 του 1977 έχει όμως δεχθεί εκτενέστατες επεμβάσεις σε σασί, κινητήρα, ανάρτηση, εσωτερικό και αμάξωμα. Η αγγελία αναφέρει πως η κατασκευή του κόστισε $1.500.000 (€1.255.147) κάτι που φαντάζει λογικό με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και το γεγονός ότι χρειάστηκαν δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Ford F-150 του Ken Block με τα 928 άλογα είναι πολύ δράκος [video]

Κάτω από το καπό - ή μάλλον και πάνω από αυτό - βρίσκεται ένας βελτιωμένος twin-turbo V6 EcoBoost 3,5 λίτρων που προέρχεται από το πρόγραμμα εξέλιξης του αγωνιστικού Ford GT για το Le Mans. Το μοτέρ αποδίδει πάνω από 900 PS και πάνω από 950 Nm ροπής. Όλη αυτή η δύναμη μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς μέσω σειριακού κιβωτίου της Sadev έξι σχέσεων.

Έχουμε επίσης σωληνωτό πλαίσιο, αλουμινένιο αμάξωμα με ακραίο bodykit (ανθρακονημάτινος προφυλακτήρας, φουσκωμένα φτερά, αεροτομή κτλ), πλευρικές απολήξεις της εξάτμισης, τέρμα χαμηλωμένη ανάρτηση ST/KW και σφυρήλατους τροχούς. Στο εσωτερικό κυριαρχεί το ανθρακόνημα ενώ  βρίσκουμε καθίσματα Recaro Profi SPA, κεντρική οθόνη με κάμερα οπισθοπορείας και αγωνιστικό χειρόφρενο. Όποιος αγοράσει το Hoonitruck θα παραλάβει αρκετά εξαρτήματα μεταξύ των οποίων αμάξωμα από χάλυβα, επιπλέον σετ τροχών και δεύτερο μπλοκ για τον κινητήρα.

Hoonitruck

Το Hoonitruck έχει εμφανιστεί στα βίντεο Gymkhana 10 και Climbkhana Two συγκεντρώνοντας πάνω από 75 εκατομμύρια προβολές στο YouTube. Μένει να δούμε τη χρήση που θα του κάνει ο επόμενος ιδιοκτήτης.

Εκτός από το Hoonitruck, ο Ken Block πούλησε πρόσφατα και άλλα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων δύο αγωνιστικών Ford Fiesta και του Ford RS200 Evo. Όλα αυτά αφού αποσύρθηκε από τη σειρά Gymkhana τον Μάρτιο του 2020 και τερμάτισε τη συνεργασία του με τη Ford τον Ιανουάριο του 2021.

[Πηγή: LBI Limited μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube