Στο σφυρί μέρος της συλλογής του Ken Block [video]

Στο σφυρί μέρος της συλλογής του Ken Block [video]

Εάν θέλετε να νιώσετε λίγο ήρωας του drift και έχετε ένα ικανοποιητικό υπόλοιπο στον τραπεζικό σας λογαριασμό, ο Ken Block σκοπεύει σύντομα να κάνει ένα ξεσκαρτάρισμα στο γκαράζ του…

Η ιστορία του Gymkhana, τουλάχιστον όπως τη γνωρίσαμε μέσα από τον Ken Block και τη συνεργασία του με τη Ford, αποτελεί πλέον ανάμνηση. Αφενός γιατί ο πρώτος έδωσε, εδώ και κάποιο διάστημα, τη θέση του στον Travis Pastrana, αφετέρου γιατί και η Ford αντικαταστάθηκε από τη Subaru.

Αυτό, ωστόσο, δεν αλλάζει σε τίποτα την ιστορία που έχει γραφτεί, την τελευταία δεκαετία. Μία σειρά videos με ατελείωτες πλαγιολισθήσεις, πολύ καπνό και λιωμένα ελαστικά, που έχουν ξεπεράσει τα 200 εκ. προβολές στο YouTube. Σήμερα, μερικοί από εκείνους τους «εμφανείς ήρωες», τρία από τα μοντέλα της Ford, επιστρέφουν στο προσκήνιο, καθώς βγαίνουν σε πλειστηριασμό. 

Πρώτα από όλα, ετοιμάζεται να αλλάξει χέρια το Ford Fiesta ST «GYM3». Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο αυτοκίνητο του Ken Block, με το οποίο ξεκίνησε το 2011. Αυτό διέθετε κινητήρα 600 ίππων και εκτεταμένες βελτιώσεις, ώστε να μπορεί να κάνει τα σχετικά stunts. 

Δεύτερο στη λίστα είναι το Ford Fiesta ST «RX43», του 2013. Πρωταγωνιστώντας στα Gymkhana SIX, EIGHT, και στα Terrakhana Films, το συγκεκριμένο αποτελούσε μία ακόμα πιο ακραία υλοποίηση, με αντίστοιχα μεγάλη ιστορία. Όσο για το τρίτο, είναι το Ford RS200 του 1986, ένα ειδικά βελτιωμένο Group B που ο ίδιος ο Ken Block χαρακτήριζε ως «Dream Car».

Τα τρία αυτά αυτοκίνητα θα προσφερθούν σε πλειστηριασμό μέσω της LBI Limited. Η τελευταία, μάλιστα, φρόντισε να ετοιμάσει και ένα σχετικό video για την προώθησή τους, σε περίπτωση που υπάρχει έστω και ένας ενδιαφερόμενος στον πλανήτη που να μην γνωρίζει με ακρίβεια περί τίνος πρόκειται… Μέχρι στιγμής δεν έχουν τεθεί τιμές εκκίνησης, υπολογίζεται όμως πως, λόγω της ιστορίας τους, εύκολα θα μπορούσε το καθένα από αυτά να αλλάξει χέρια για κάποιο επταψήφιο νούμερο. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube