Το Ford F-150 του Ken Block με τα 928 άλογα είναι πολύ δράκος [video]

Το Ford F-150 του Ken Block με τα 928 άλογα είναι πολύ δράκος [video]

Το pick-up Ford F-150 του 1977, το νέο «εργαλείο» του Ken Block που βγάζει περισσότερο προπέτασμα καπνού και από αντιτορπιλικό, είναι στο SEMA Show στο Las Vegas.

Αν σας πέρασε από το μυαλό ότι με τη Ford Mustang Hoonicorn του 1965 ο Ken Block χτύπησε ταβάνι, απατάσθε. Για του λόγου το ασφαλές, επανέρχεται στο Specialty Equipment Market Association expo ή SEMA, αν θέλετε, με ένα παρανοϊκό pick-up Ford F-150 του 1977, καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία παραμένει το αμερικανικό τρεντ στα αυτοκινητικά πράγματα. Και φυσικά έχουμε να κάνουμε με όλα εκείνα τα καρυκεύματα, μηχανικά και αεροδυναμικά, που υποστηρίζουν την εντυπωσιακή μόστρα και τη αποτελεσματική… εξαέρωση των ελαστικών!

Το κάστομ αυτό Hoonitruck πέταξε το μοτέρ V8 του Hoonicorn για ένα πιο σύγχρονο διτούρμπινο V6, μια εξέλιξη του κινητήρα που βρίσκεται κάτω από το καπό μοντέλων, όπως τα Ford GT και Ford F-150 Raptor... Μόνο που αυτή τη φορά η ισχύς εξακοντίστηκε σε ύψος δυσθεώρητο. Έτσι, με το αστρονομικό νούμερο των 928 PS και των 96,8 kgm από το βαριά τουρμπισμένο twin-turbo V6, ο Ken Block λέει ότι το τελευταίο παιχνίδι του πήρε δύο χρόνια για να φτιαχτεί.

Ken Block Hoonitruck

«Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, είναι απλώς ένα από τα πιο άγρια και μοναδικά εργαλεία που έχω δει εδώ και πολύ καιρό και νομίζω ότι υποστηρίζει τέλεια το Hoonicorn μου».

Ken Block Hoonitruck

Η ισχύς μοιράζεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου κιβωτίου Sedev, με το Hoonitruck να πατά σε αλουμινένιες ζάντες 20 ιντσών, καθήμενο χαμηλά σε μια σπέσιαλ κάστομ ανάρτηση, με set-up που θυμίζει αγωνιστικό αυτοκίνητο ράλι παρά pick-up.

Ken Block Hoonitruck

To «πέτσωμα» που καλύπτει τα σπέσιαλ μηχανικά μέρη του F-150 είναι από σφυρήλατα στο χέρι αλουμινένια πάνελ στρατιωτικών προδιαγραφών, αλλά υπάρχουν και μικρά στοιχεία που του δίνουν μια ακόμη -πρακτική;!- διάσταση. Όπως για παράδειγμα η κάμερα οπισθοπορείας και ο κοτσαδόρος.

Ken Block Hoonitruck

Όταν το 10ο video Gymkhana ανέβει στις 7 Δεκεμβρίου, θα σηματοδοτήσει δέκα χρόνια από τότε που ο Ken Block πρωτομπήκε σε ένα αεροδρόμιο, δημιουργώντας το viral video που τον έβαλε στο χάρτη. Τότε, ο Block χορηγείτο από τη Subaru και το αποτέλεσμα της κάμερας δεν ήταν άψογης ποιότητας και ευκρίνειας, αλλά να είστε σίγουροι ότι αυτό που περιμένουμε στο YouTube τον Δεκέμβριο θα είναι και θα εξαερώσει τα λάστιχα του Hoonitruck μέσα σε άφθονο καπνό.

Ken Block Hoonitruck

«Έχει επίσης μπόλικη τρέλα να βγάζεις στο δρόμο κάτι σε αυτό το μέγεθος όταν οδηγείς σε στιλ Gymkhana», δήλωσε ο Block. «Αλλά φαίνεται σφόδρα άγριο στην κάμερα και αυτός ήταν ο στόχος μας από την αρχή. Ανυπομονώ να το δουν οι φαν σε δράση, νομίζω ότι θα το λατρέψουν»!

Το Gymkhana Ten θα κυκλοφορήσει στο Amazon Prime από τις 7 Δεκεμβρίου, ακολουθούμενο από το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο YouTube στις 17 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube