Το δώρο πολλών δισεκατομμυρίων του Joe Biden στην Tesla του Elon Musk

Το δώρο πολλών δισεκατομμυρίων του Joe Biden στην Tesla του Elon Musk

Οι νέοι πιο αυστηροί νόμοι για τους ρύπους που ανακοίνωσε ο Biden, είναι ένα ακόμη δώρο αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολλαριών στην Tesla. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν GM, Ford αλλά και πολλοί επενδυτές της Wall Street.

O ισχυρός άνδρας της Tesla, Elon Musk, κάθε άλλος παρά φίλος είναι του Joe Biden ή εύρυτερα της παράταξης των Δημοκρατικών. Κι’ όμως, οι νέες εξαγγελίες του Αμερικανού Προέδρου αναφορικά με τις πιο αυστηρές περιβαλλοντικές νόρμες, φαντάζουν ως το καλύτερο δώρο για την Tesla. Ένα δώρο που σύμφωνα με οικονομικούς κύκλους της αγοράς κοστολογείται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια...  

Ο Elon Musk κάθε άλλο παρά υποστηρίζει τη δημοκρατική παράταξη του Προέδρου Joe Biden. Μάλιστα, με τον Αμερικανό Πρόεδρο, έχει συγκρουστεί ουκ ολίγες φορές τόσο δημόσια (μέσω Twitter) όσο… και πίσω από τις κάμερες.  

Όμως ο Πρόεδρος Biden όπως και υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης των Δημοκρατικών, νομοθετούν υπέρ του ισχυρού άνδρα της Tesla σε τέτοιο βαθμό, που ενδεχομένως ούτε οι Ρεπουμπλικάνοι δε θα έκαναν!

Tesla

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος στις Η.Π.Α ανακοίνωσε προ ημερών τους νέους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς νόμους για όλα τα νέα μοντέλα που θα παραχθούν από το 2027 έως το 2032. 

Σε περίπτωση που οι προτάσεις αυτές εγκριθούν από το Κογκρέσο (τυπική προφανώς διαδικασία) θα αναγκάσουν ουσιαστικά τις εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες να στραφούν αποκλειστικά στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Όχι μόνο επιβατικών αλλά και επαγγελματικών καθώς και βαρέως τύπου. 

Αυτό συνεπάγεται μια ακόμα πιο βίαιη μεταστροφή, που για τους παραδοσιακούς κατασκευαστές κοστολογείται σε κάμποσα δισ. δολάρια. Για την Tesla όμως, είναι μία ακόμη μέρα στο γραφείο... 

Η αμερικανική φίρμα είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στις πωλήσεις EV στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία του Elon Musk κατέχει το 65% της αγοράς των EV στις Η.Π.Α, έχοντας ήδη ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι των Ford, GM ή οποιαδήποτε άλλης αυτοκινητοβιομηχανίας. Παράγει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα. 

Οι νέοι κανόνες για τη ρύπανση του περιβάλλοντος της διοίκησης Biden αναγκάζουν ουσιαστικά τη βιομηχανία αυτοκινήτων στις Η.Π.Α, στον μεγαλύτερο μετασχηματισμό της ιστορία της. Απαιτούνται με πιο απλά λόγια τεράστιες νέες επενδύσεις από τους παραδοσιακούς κατασκευαστές, σε καινούργιες γραμμές παραγωγής, σε εξέλιξη μπαταριών, στη δημιουργία εν ολίγοις, νέων ηλεκτρικών μοντέλων. 

Biden

Από το 2019, Ford αλλά και GM έχουν ρίξει περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια δολάρια στον ηλεκτρικό τους μετασχηματισμό και πλέον, απαιτούνται πολλά περισσότερα χρήματα για να επιτευχθούν οι στόχοι έως το 2032.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές της Wall Street, οι αλλαγές αυτές θα κοστίσουν στους παραδοσιακούς κατασκευαστές ούτε λίγο ούτε πολύ, κοντά στα $280 δισ! Το ποσό αυτό είναι προφανώς αδύνατο να δοθεί από δυο ή τρείς εταιρείες.

Πόσω μάλλον όταν αυτή τη στιγμή τα αποθεματικά των παραδοσιακών κατασκευαστών, έχουν φθάσει στα όρια τους. Αντιθέτως, αυτά της Tesla φημολογείται ότι είναι 6 φορές υψηλότερα από των αντιπάλων της!

Επιπλέον, πρόσφατα η κυβέρνηση Biden, προχώρησε σε ένα ακόμη δώρο στον Elon Musk. Του ζήτησε να δώσει στο κοινό την «ελευθέρας» να φορτίζει τα ηλεκτρικά του αυτοκίνητα στο ιδιόκτητο δίκτυο της Tesla, κατάβάλλοντας του βέβαια ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για αυτήν την διευκόλυνση...  

GM και Ford, είναι έτοιμες να φθάσουν το παιχνίδι στα άκρα. Κι όπου άκρα, προσθέστε δίπλα τη λέξη Ανώτατο Δικαστήριο. Στόχος τους φυσικά είναι να μπλοκάρουν αυτές τις αλλαγές ακόμα κι αν ψηφιστούν από το Κογκρέσο. Με τις κακές γλώσσες μάλιστα να υποστηρίζουν ότι εάν δεν υπάρξει κατανόηση από την πλευρά του Biden, είτε μέσω χαλάρωσης αυτών των νόμων είτε μέσω μιας μεγάλης κρατικής χρηματοδότησης, τότε είναι αποφασισμένες να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τους Ρεπουμπλικάνους στις επερχόμενες εκλογές του 2024.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube