Νέα εταιρία από τον Gordon Murray

Νέα εταιρία από τον Gordon Murray

Η Gordon Murray Automotive θα κατασκευάζει μοντέλα περιορισμένης παραγωγής με την πρωτοποριακή τεχνολογία iStream.

Περίπου 25 χρόνια μετά από το λανσάρισμα της McLaren F1, του εμβληματικού αυτοκινήτου το οποίο είχε εμπνευστεί ο ίδιος, έφτασε η στιγμή να δούμε το όνομα του Gordon Murray πάνω σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο.

Το πρώτο μοντέλο της νέας φίρμας Gordon Murray Automotive θα είναι η ναυαρχίδα της. Ένα αυτοκίνητο που «θα ξεφύγει από την πεπατημένη των όλο και πιο πολύπλοκων και βαρύτερων αυτοκινήτων» και θα ακολουθήσει «τον σχεδιασμό και τις βασικές μηχανολογικές αρχές της McLaren F1». Η αρχή είχε γίνει με το πρωτότυπο, 3θέσιο αυτοκίνητο πόλης Τ25 της Gordon Murray Design, το οποίο λάνσαρε την τεχνολογία iStream.

Πρόκειται για μια τεχνική κατασκευής αυτοκινήτων με σωληνωτό, ατσάλινο πλαίσιο και αμάξωμα από ελαφριά, συνθετικά υλικά, τα οποία συγκολλούνται για αυξημένη ακαμψία. Το Τ25 έχει αποδείξει την αξία του ως ένας πολύ καλός τρόπος για αυτόνομες, οικονομικές και ασφαλείς μετακινήσεις ιδιωτών στο μέλλον. Παράλληλα, ο Murray έχει σχεδιάσει έναν οικονομικό τρόπο κατασκευής και συναρμολόγησης, έτσι ώστε να διατηρηθεί χαμηλά το τελικό κόστος για τον πελάτη. Οι αρχές του iStream έχουν υιοθετηθεί από το καινούργιο TVR Griffith, αλλά και από τα σπορ πρωτότυπα της Yamaha.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Gordon Murray αναλύει το μεγαλοφυή σχεδιασμό της McLaren F1 [video]

Η ίδρυση της νέας εταιρίας Gordon Murray Automotive συμπίπτει σχεδόν με τη συμπλήρωση 50 ετών καριέρας του Νοτιοαφρικανού Gordon Murray στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η έδρα της βρίσκεται στο Dunsfold του Ην. Βασιλείου, εκεί όπου πιθανότατα θα στηθεί και η μικρή γραμμή παραγωγής των μοντέλων της. Η παραγωγή θα ξεκινήσει στις αρχές του 2019. Όμως μάλλον θα μάθουμε πολλά περισσότερα την ερχόμενη εβδομάδα, στις 3 Νοεμβρίου, αφού ο Murray έχει προγραμματίσει μια παρουσίαση σε κλειστό κύκλο ανθρώπων, στο πλαίσιο της έκθεσης One Formula που διοργανώνει στις εγκαταστάσεις της φίρμας του. Στο επίσημο site του, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση.


Ο Gordon Murray ποζάρει με το διασημότερο δημιούργημά του, τη McLaren F1, λίγο μετά την παρουσίασή της, το 1992.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube