Νέο σπορ αυτοκίνητο θα δείξει η Yamaha στο Τόκιο

Νέο σπορ αυτοκίνητο θα δείξει η Yamaha στο Τόκιο

Ένα ακόμη concept θα δείξει η Yamaha στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, δείχνοντας ότι ενδιαφέρεται ακόμη για ένα σπορ αυτοκίνητο.

Η Yamaha θα αποκαλύψει ένα σχεδιαστικό concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, πράγμα που μαρτυρά συνέπεια στο ενδιαφέρον της για ένα σπορ αυτοκίνητο.

Αυτό που λιτά περιγράφεται ως ένα «αυτοκίνητο από την Yamaha» εκτιμάται ότι θα είναι ένα διθέσιο σπορ αυτοκίνητο το οποίο θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία iStream. Μια πλατφόρμα και μια κατασκευαστική μέθοδο που ανέπτυξε ο Gordon Murray, ο δημιουργός της θρυλικής McLaren F1. Η μάρκα «ψάχνεται» για ένα αυτοκίνητο από το 2013, όταν παρουσίασε το αυτοκίνητο πόλης Motiv. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό που θα δούμε θα είναι η εξέλιξη του Sports Ride Concept που η Yamaha είχε δείξει το 2015.

Η πλατφόρμα iStream του Murray είναι μια μονοκοκ δομή από ανθρακόνημα, σχεδιασμένη με γνώμονα το χαμηλό κόστος για μαζική παραγωγή. Το κόστος μιας πλατφόρμας, άρα και η αρχική επένδυση για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου, είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον όγκο της παραγωγής για την οποία προορίζεται. Αλλά ο ίδιος ο Murray έχει δηλώσει ότι η δική του πρόταση είναι η σωστή βάση για ένα βιώσιμο οικονομικά πλάνο παραγωγής από 1.000 ως και 350.000 αυτοκίνητα. Έτσι, εκτιμάται ότι το Sports Ride Concept θα μπορεί να τοποθετηθεί απέναντι στην Lotus Elise και να είναι ανταγωνιστικό.

Το μικρό διθέσιο σπορ αυτοκίνητο θα ζυγίζει αρκετά λιγότερα από 900 kg σύμφωνα με τις πληροφορίες. Και θα έχει το μέγεθος ενός smart roadster, αν το θυμάστε. Μόνο που το αυτοκίνητο της Yamaha θα είναι κουπέ. Λόγω των μικρών διαστάσεων δεν θα υπάρχει πολύς χώρος για έναν κινητήρα μεγαλύτερο ενός 3κύλινδρου χιλιάρη, για τον οποίο γίνεται προς το παρόν λόγος. Και λόγω του χαμηλού βάρους δεν υπάρχει ανάγκη για περισσότερα από 100 άλογα. Στόχος είναι μια αναλογία περίπου 130 ίππων / τόνο, αντίστοιχη της Lotus Elise.

Πάντως για την ώρα, η Yamaha είναι αναποφάσιστη για το αν το πρώτο της θα πρέπει να το αυτοκίνητο πόλης ή το σπορ μοντέλο. 

Πηγή Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube